Anny Alves škola sambe

Anny Alves je Brazilka rođena u Salvadoru, gradu koji se smatra kolijevkom sambe. Samba joj je u krvi od malih nogu, a sa 18 godina počinje pohađati satove plesa te uči sambu od najpoznatijih svjetskih koreografa. 

Samba je kombinacija glazbe i plesa koja korijene vuče iz Afrike. U 16. stoljeću nastaje u Brazilu i danas se smatra jednom od najvažnijih brazilskih kulturnih manifestacija. Naziv samba izveden je iz korijena riječi „semba“, što u doslovnom prijevodu znači bočno kretanje, a samba u današnjem obliku znači biti veseo, šaliti se, poskakivati od veselja, prenositi i primati dobru energiju. Samba se u Europi prvi put pojavljuje 1924. godine, no tek 1948. počinje se širiti u svom pojednostavljenom obliku. Od tada broj njezinih obožavatelja raste, osvajajući sve lakoćom, vedrinom i bezbrižnošću.

Uz Anny Alves pronaći ćete nešto za sebe. Vrhunsko znanje instruktorice omogućuje lako svladavanje najzahtjevnijih pokreta i brojnih senzualnih figura. U opuštenoj i veseloj atmosferi zabavite se uz Anny Alves i ritam sambe. Uz brojne koristi koje samba donosi umu, duhu i tijelu, doživjeti ćete dašak istinske brazilske energije.

www.samba.hr

GALERIJA

VIDEO

Play Video