OBN Logo

Hrabro srce

Turska serija

2016. g

Drama

Akcija

Ömer živi u malom selu u Istanbulu u kojem svi rade kao ribari. Dok je služio vojsku kao mornar na brodu, njegova je jedinica ugledala čamac s izbjeglicama iz Sirije. Nažalost, njihov je čamac tonuo, a u vodi se utapao mali dječak. Ömer je skočio u vodu kako bi spasio jadno dijete. Odvodi cijelu porodicu na sigurno.

Nakon toga vojska pušta Ömera da ode kući 15 dana prije nego što je dobio otpust. Ömer se vratio u svoj dom kao heroj, ali je bio šokiran kad je saznao istinu. Mafijaška grupa s međunarodnim vezama počela je koristiti lokalne ribarske brodove u svrhu krijumčarenja ljudi, oružja i droge. Neki su ribari bili prisiljeni raditi za novac, drugi su ucijenili i natjerali ih da rade u ovoj mreži.

Ömer uviđa da i njegova porodica i prijatelji gube ugled u toj opasnoj igri, ali i sve što imaju. Odlučio je započeti rat protiv opasnih momaka. Mlada ideologinja Berrin biće Ömerova najveća podrška na ovom putu, a njihovi neprijatelji Tatar Ahmet i njegov sin Iskender, koji krijumčare ljudska bića, te ratni trgovac Harbi i narko barun Gevaslı …

GLUMCI

DETALJI

45 min

Trajanje epizode

72

Broj epizoda

Turski

Jezik

Istanbul

Lokacija snimanja

Turska

Zemlja podrjetla

Fark Film

Filmska kompanija