Dejana talk show, subota 04.03.2017.
Najava emisije:
KAKO ŽIVJETI SA EPILEPSIJOM ?
Život s epilepsijom još je tabu tema za mnoge. Tko ima ovu bolest uglavnom je "obilježen", a najbliži strogo vode računa da obiteljska tajna ne bude otkrivena. Postavlja se pitanje zbog čega postoji stigma oko bolesti koja nije infektivna, od koje pati čak 50 milijuna ljudi i od koje može svatko oboljeti? Da se nešto u odnosu prema oboljelima treba promijeniti, možda najbolje govore primjeri ličnosti koje su ostavile dubok trag u civilizaciji, a imale su epilepsiju - Sokrat, Cezar, Alfred Nobel, Gustav Flober, Dostojevski, Vincent Van Gogh...

 

Dejana talk show, nedjelja 05.03.2017.
Najava emisije:
NAJLJEPŠI DAR LJUBAVI
Pokloni su izraz najtoplijih osjećanja, vidljivi dokaz da dajemo dio sebe onima koje volimo, rezultat želje da nekome uljepšamo život.
Darivalo se uvijek, od kada je svijeta i vijeka, i u raznim prilikama. Rimljani su, recimo, jedni drugima poklanjali zlatne novčiće za uspjeh, kolače i med za sreću i svijeće kao simbol svjetlosti na životnom putu.
Svatko od nas voli kada nešto dobije na poklon, ali ima onih poklona koji su nam draži od drugih, koji nam pokazuju koliko mnogo nekome značimo, koji nam daruju život.