Radnim danima u 17:20h;

Ekskluzivni povratak Steve Karapandže, najčuvenijeg kuhara sa ovih prostora, na javnu scenu, koji u saradnji sa Nenadom Gladićem – Lepim Brkom, otkriva tajne vrhunske kuhinje.
Stari majstor i novi umjetnik vodit će vas na početku emisije kroz razgovor, a potom i rad u kuhinji do najskrivenijih tajni i specijaliteta koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Pileća prsa u pjenušcu sa gljivama, Jagnjeći kotleti u kori od maslina ili Brudet na dalmatinski način sa palentom, samo su neki od specijaliteta koji će se naći na meniju u improviziranoj konobi Kod Steve i Brke. Obojica imaju sklonost ka hrani koja izlazi iz svakodnevne prosječnosti. Upravo ta profesionalna osobina, ali i iskustvo koje imaju, garantiraju zanimljiv obiteljski TV show, u kojemu će uživati sve generacije – stariji će imati priliku podsjetiti se kako smo kuhali i živjeli, a mlađi naučiti male tajne velikih majstora.

 

21.07.2017.

Brodet
Sa alpskih vrhova Brka i Stevo odlučili su da se spuste na more. Izbor je pao, naravno, na Jadran i na specijalitet omiljen u svim primorskim mijestima - brodet. Nekoliko vrsta ribe i plodova mora garantiraju ukus ovom specijalitetu sličnom ribljoj čorbi, a naučili smo i staro pravilo koje glasi da što je više vrsta ribe to je brodeto ukusniji. Prema legendi, brodeto je nastao tako što su ribari, kad prodaju ulov, od preostale ribe na brodu pravili ovo jelo.

Kunić na paradajzu
Kunić je često na Europskim trpezama. Meso slično piletini i jednostavnost u pripremi obezbijedili su mu popularnost, a Stevo i Brka imaju poseban recept - sa paradajzom.

 

 

stevo i lepi popuna

stevo i lepi popuna 1