Od ponedjeljka do četvrtka u 21:50h, petkom u 22:50h

(Zlatni dvori)

Radnja serije smještena je na zlatnim ravnicama u samom srcu Slavonije. Okosnicu serije "Zlatni dvori" čini jaka ljubavna priča između Ane, koju utjelovljuje Katarina Baban i Petra kojeg utjelovljuje Matko Knešaurek.

Ane je seoska djevojka koja na slavonskom gazdinstvu brine o konjima, a Petar mladi bogataš koji je pomalo vjetropirast, neodgovoran i zaveden sjajem vlastitog, porodičnog bogatstva, ali u dubini duše pošten i dobronamjeran. Petar će iz ljubavi prema muzici ali i velikog prkosa prema ocu, prihvatiti opkladu da će Anu pretvoriti u muzičku zvijezdu. Između njih se od prvog susreta razvijaju snažne emocije, koje će ih oboje dovesti do krajnjeg cilja – ne samo pronalaska prave ljubavi, nego i upoznavanja samih sebe. Međutim, na tom putu postoji veliki broj prepreka na koje će tako neobičan par naići.
Ana živi na skromnom, ali lijepom imanju kojeg uglavnom sama održava. S njom živi otac Antun, dobronamjeran, ali nerealan čovjek čiji su ih potezi doveli u teško finansijsko stanje i djed Joza, poznati seoski šaljivdžija. Iako je nesposoban za rad i pomoć na imanju, Joza (Duško Valentić) je vesele naravi, vedra duha i voli svoju porodicu, takvu kakva jest. Iako joj ne može ništa pomoći, pomalo joj, nehotice, odmaže, jer voli popiti koju rakijicu više. Ana je od svoje majke, koja je otišla u inozemstvo ganjati (neuspješnu) karijeru pjevačice, naslijedila prelijep, iako neškolovan glas, no okolnosti majčinog odlaska su za nju obavijene velom tajne. Naime, njen otac nikada nije htio pričati o majci jer nije htio Ani kaljati uspomene. Ani je od majke ipak ostala jedna uspomena - pjesma koju pjeva svojim konjima, nesvjesna ljepote svoga glasa. Obzirom na to da nije imala majku u svojim formativnim godinama, iako lijepa, Ana je djevojka koja ne brine za svoj izgled, ponašanje, a moderna čuda, iako ih jest svjesna, nimalo ju ne zanimaju. Ana radi na imanju gazde Nikole (Robert Kurbaša), velikom i bogatom imanju koje se stalno širi otkupljujući napuštena ili propala seoska imanja unaokolo. To veliko imanje osim proizvodnje hrane bavi se i seoskim turizmom te organizacijom ekskluzivnih etno vjenčanja. Ana je nadaleko slavna po svojim kolačima i neumorno radi kolače za slavlja.

 
Žanr: drama, Hrvatska (2016)
Glavne uloge:Katarina Baban, Matko Knešaurek, Ecija Ojdanić, Milan Štrljić
Reditelji: Goran Rukavina, Kristijan Milić, Danijel Pleić i Josip Žuvan
 
 
 
 
 
 
 

Srijeda, 24.05.2017. u 21:40h
Najava epizode:
Iako Ana pokušava utješiti i ohrabriti Neru po pitanju Mladena i nepokretne Eve, Nera ipak odluči staviti svoj odnos s Mladenom na čekanje. Nera odlazi na razgovor za posao i pritom susreće Mladena koji dovodi Evu kući iz bolnice. Kata sazna za Zvonkov odlazak iz sela i shvati da je ona bila ta koja ga je slučajno navela na tu odluku. Zahvaljujući Petrovom šarmu, Petar i Ivan u zadnji tren uspiju predati papire za dobivanje koncesije. Begovci počinju paničariti nakon što slučajno otkriju kako stanje ljetnikovca nije bajno pa se zbog saniranja fasade na dva dana moraju iseliti.


Četvrtak, 25.05.2017. u 21:40h
Najava epizode:
Svi Begovci osim Martine odlaze kod Galovića, dok ona odlazi Kati, odnosno Ivanu. Vinko doznaje za njihovo pomirenje i sretan je zbog toga. Galovići su pretrpani narudžbama hrane kada im stižu Begovci. Vesna pada s nogu od umora pa se Irena, na iznenađenje svih, prihvaća posla. Zvonko odluči još jednu noć provesti u selu. Odlazi Kati te joj obznani da želi biti s njom. Helena i Joza pronalaze Jankovu i Lolinu pozivnicu za vjenčanje. Nera je potresena nakon što je vidjela nepokretnu Evu na nosilima. Eva pak i dalje ne želi Mladena prepustiti Neri.


Ponedjeljak, 29.05.2017. u 21:40h
Najava epizode:
Zvonko poziva Katu na prvi spoj i ona je napokon sretna. Irena prizna Vesni da se odlično osjeća na selu. Domagoj obilazi kuće, nastojeći pronaći izgubljene Jozine markice. Stvar spašavaju Balenović i Slavko, koji mu donose hrpu pozivnica - djeca su ih stavila u poštanski sandučić sa nevažećim markicama. Žana koristi priliku i moli Balenovića i Slavka da joj pomognu iskopati informacije o Evinom Wolfu. Mladenu i Evi je sve teže podnositi njeno stanje, dok je Neri teško bez Mladena, koji joj, iako potonuo, izjavljuje ljubav. Kada Žana posjeti Evu, učini joj se da vidi trzaj Evine noge te o tome obavijesti Neru. Nera naziva Mladena koji joj potvrdi tu informaciju.


Utorak, 30.05.2017. u 21:40h
Najava epizode:
Zvonko i Kata provode romantičan dan zajedno. Ponašaju se poput para koji se prvi put upoznao. Zaljubljeni su i sretni. Nakon prvobitnog oduševljenja pomakom noge, Eva do kraja dana ne pokaže nikakav napredak. Nera dobiva poziv za razgovor za posao. Mladen počinje osjećati da gubi Neru. Begovci i Galovići imaju razloga za slavlje: posao je krenuo, beba je na putu, a i Begovci se mogu preseliti u sanirani ljetnikovac. Petar i Ana odluče da će požuriti s vjenčanjem, jer nemaju više razloga za čekanje. Žana uspije nagovoriti Maru da njoj i Nikoli drži trudnički tečaj. Nikola se buni, a Mara pristaje samo njemu u inat.