Svakim danom u 20:00h

(Yemin)

 

Reyhan je seoska djevojka, skromna, ljubazna i brižna, koja obeća da će se udati za sina starog obiteljskog prijatelja Hikmeta, nakon što on otkriva terminalnu stadij najgore bolesti. Hikmet je zabrinut zbog toga što će biti s bogatstvom njegove obitelji ako se prepusti njegovom neozbiljnom sinu i pohlepnoj supruzi čija je jedina briga to da učvrsti svoje mjesto među istanbulskim visokim društvom. Sin Emir je buntovnik koji više voli avanture i trošito teško zarađeni novac svog oca, nego rad u obiteljskoj tvrtki. Pristaje na brak, ali zaklinje se kako će Rejhanin život učiniti nesretnim. Isplanirano postaje teško provedivo nakon što splet okolnosti ode u skroz suprotnom smjeru.


 

Žanr: turska drama

Glavne uloge: Özge Yagiz, Gokberk Demirci, Can Verel

Redatelji: Serkan Mut, Ayhan Özen

 

 

Srijeda, 13.05.2020. u 20:00h (164)
Najava epizoda:
Rejhan pokušava Emira uvjeriti da ga više ne voli. Od njega priželjkuje ljutnju i bijes kako bi lakše otišla, no Emir ostaje miran. Emir svoj bijes ispoljava na slučajnom prolazniku i tako završava u zatvoru. Zafer želi izvući Emira iz zatvora, ali on želi ostati tamo. Zafer nagovara Rejhan da razgovara s Emirom i urazumi ga. Rejhan odlazi u zatvor i nagovara ga da promijeni uzjavu. Emir odbija poslušati Rejhan i govori joj da se vrati. Zbog Šehrijinih sitnih podvala Narin i Kemal su primorani spavati u istom krevetu.


Četvrtak, 14.05.2020. u 20:00h (165)
Najava epizoda:
Oja je sve sigurnija kako je Džemre umiješana u Rejhanin i Emirov pogoršani odnos, zbog čega odlučuje držati Džemre na oku. Kemal se pita je li razlog njegovog stalnog razmišljanja o Narin samo zahvalnost jer je spasila njegovu kćer ili je to ipak ljubav. Emir se miri sa Rejhaninom željom da se razvede. Povrijeđen je i gubi volju za ustrajnim nastojanjima da se pomire.


Petak, 15.05.2020. u 20:00h (166)
Najava epizoda:
Rejhan i Emir se pripremaju za odlazak na suđenje. Narin i Kemal shvataju kako oni ne žele razvod i da ih je nešto drugo natjeralo na to. Kemal moli Narin da pokuša Rejhan odgovoriti od odlaska u sudnicu. Narin daje sve od sebe, ali Rejhan je uporna u svojoj namjeri. Šehrije shvata pogrešno situaciju oko Emirovog i Rejhaninog razvoda. Misleći da se Kemal i Narin razvode čini sve kako bi ih spriječila u tome. Džemre s nestrpljenjem očekuje vijesti iz sudnice.


Subota, 16.05.2020. u 20:00h (167)
Najava epizoda:
Rejhanino kašnjenje na sud Emir procjenjuje kao njenu želju da ostane u braku s njim. Za to vrijeme Narin i Kemal, smatrajući da se vrijedi boriti za Rejhaninu i Emirovu ljubav, pokušavaju stići do suda prije okončanja parnice i spriječiti njihov razvod braka. Međutim, ne uspijevaju u tome. Rejhan je na iznenađenje svih bližnjih okončala neizmjernu ljubav.


Nedjelja, 17.05.2020. u 20:00h (168)
Najava epizoda:
Zejnep je zabrinuta i tužna jer Rejhan nije više u kući. Emir joj obećava da da će on uvijek biti uz nju, pri tome ne znajući ni sam kako će preboljeti Rejhan. Narin dovodi Rejhan u Kemalovu kuću i želi joj biti podrška. Kemal je ljut na Rejhan jer nije pružila još jednu šansu svome braku. Rejhan se želi vratiti u svoju kuću na selo te odlazi u vilu po svoje stvari. Zejnep želi krenuti s njom, ali joj Rejhan govori da je bolje da ostane u vili. Emir traži od Rejhan da ponese sve stvari ko je joj pripadju kako ga ništa ne bi podsjećalo na nju. Džavidan prijeti Zejnep da je ona slijedeća na izlaznim vratima.


Ponedjeljak, 18.05.2020. u 20:00h (169)
Najava epizoda:
Emir je uzemiren zbog rastave braka i nije skoncentriran na posao što u pitanje dovodi projekt od velike važnosti za firmu. S druge strane, Rejhan se osjeća nemoćno i usamljeno i jedinu utjehu traži u Bogu od kojeg traži pomoć. Zejnep ne može podnijeti bol zbog Rejhanina odlaska, što se loše odražava na njenu školu.


Utorak, 19.05.2020. u 20:00h (170)
Najava epizoda:
Narin traži od Rejhan da kaže zbog čega je žrvtvovala svoj brak. Rejhan je moli da više ne otvaraju tu temu. Narin uviđa u kakvoj je Rejhan teškoj situaciji i da joj ponos neće dopustiti da troši Emirov novac, stoga odlazi do Kemala i predlaže mu da pokušaju naći neki posao za Rejhan. Kemal na poslu nastoji pridobiti poslovnog szradnika, no Emirovi raniji ispadi ga koče u tome. Narin mu na svoj način uspjeva pomoći. Jondža je ljubomorna zbog toga. Emir želi da se poslednji put oprosti od Rejhan te donosi odluku da ode do nje.