Svakim danom u 20:00h

(Yemin)

 

Reyhan je seoska djevojka, skromna, ljubazna i brižna, koja obeća da će se udati za sina starog obiteljskog prijatelja Hikmeta, nakon što on otkriva terminalnu stadij najgore bolesti. Hikmet je zabrinut zbog toga što će biti s bogatstvom njegove obitelji ako se prepusti njegovom neozbiljnom sinu i pohlepnoj supruzi čija je jedina briga to da učvrsti svoje mjesto među istanbulskim visokim društvom. Sin Emir je buntovnik koji više voli avanture i trošito teško zarađeni novac svog oca, nego rad u obiteljskoj tvrtki. Pristaje na brak, ali zaklinje se kako će Rejhanin život učiniti nesretnim. Isplanirano postaje teško provedivo nakon što splet okolnosti ode u skroz suprotnom smjeru.


 

Žanr: turska drama

Glavne uloge: Özge Yagiz, Gokberk Demirci, Can Verel

Redatelji: Serkan Mut, Ayhan Özen

 

 

Utorak, 11.08.2020. u 20:00h (254)
Najava epizoda:
Emir odlazi do Gulsum i saopštava joj da bi ona mogla biti Rejhanina sestra koju traži, no Gulsum bijesni i uvjerava ga da ona nema sestru. Erhan koristi priliku kako bi nešto više saznao o Kemalovom i Narininom odnosu. Sefer je bijesan na Nigar zbog onog što je učinila sa Džavidaninim prstenom.

Srijeda, 12.08.2020. u 20:00h (255)
Najava epizoda:
Emir nalazi čvrst dokaz da je Gulsum, djevojka koju je pronašao, Rejhanina sestra, te nastoji da joj to i dokaže. Ali Gulsum smatra da Emir ima druge namjere te ga izbacuje iz kuće. S druge strane, i Rejhan se odlučno protivi njegovim tvrdnjama. Narin zbog prevelikog pritiska zbog Erhanova dolaska u kuću i otkrivanja njihove prošlosti gubi svijest.

Četvrtak, 13.08.2020. u 20:00h (256)
Najava epizoda:
Emir priznaje Rejhan da je požurio sa vijestima o njenoj sestri i da joj je možda dao lažnu nadu, ali joj obećava da će to pitanje dovesti do kraja. Džavidan bijesni kada čuje da bi Rejhanina sestra mogla biti živa, te želi da se priča o tome okonča. Kemal sa Narin odlazi u bolnicu gdje se sreću s Erhanom. Pokušavajući pobjeći od Erhana i njegovog napadnog ponašanja Narin upada u veću nevolju, no neko joj pritiče u pomoć.

Petak, 14.08.2020. u 20:00h (257)
Najava epizoda:
Nakon što je vidjela mladež na Gulsuminu vratu, Rejhan postaje potpuno uvjerena da je ona njena sestra. Tadži nastoji da od Sune sazna istinu zašto se udaljila od njega, ali Suna nema srca da mu je kaže, već kao razlog navodi svoju porodicu. Narin susreće staru prijateljicu zbog čega strahuje da će njena prošlost biti otkrivena.

Subota, 15.08.2020. u 20:00h (258)
Najava epizoda:
Okupirana mislima o sestri, Rejhan se ne može skoncetrisati na učenje. Narin sreće staru prijateljicu Ajnur iz Azerbejdžana koja joj kaže da Erhan nije lagao. Kemala muče pitanja šta to Narin krije od njega i ko je ona zapravo. Gulsum upada u nevolju, ali joj u posljednjem trenu u pomoć pritiču Emir i Rejhan.

Nedjelja, 16.08.2020. u 20:00h (259)
Najava epizoda:
Narin, vjerujući u Ajnurine riječi, mijenja svoje mišljenje o Erhanu, što mu naposlijetku i govori.. Rejhan teško podnosi Gulsumino odbijanje, ali kada Gulsum zapadne u nove nevolje, jedina adresa na koju se može obratiti jeste Rejhanina.

Ponedjeljak, 17.08.2020. u 20:00h (260)
Najava epizoda:
Rejhan se raduje kada ugleda Gulsum na vratima vile, ali Gulsum se ne želi zadržavati, samo želi vratiti dio duga. Kemal je u ogromnoj zbrci i napetosti. Prisjeća se detalja i razgovara u vezi s Narin te shvaća u kakvoj se igri našao. Osjeća se izdano od strane Narin, ali se ustručava otvoreno razgovarati s njom. Narin nije jasno zašto se Kemalovo ponašanje odjednom promijenilo, ujedno je muči i to što i dalje od Kemala krije svoju prošlost. Gulsum saznaje da joj je kuća zapaljena, Rejhan uspjeva nagovoriti Gulsum da ostane u vili kod nje, ali kada Džavidan sazna za to situacija se u kući mijenja. Hoće li Gulsum nakon Džavidaninih uvreda pristati da ostane u vili?