Od ponedjeljka do petka u 21:50h;

(Meri Aashiqui Tum Se Hi)

Ranveer je zaljubljen u Ishaani, ali ona osjeća samo snažnu prijetljsku vezu. Na drugoj strani njena je sestra Diksha zaljubljena i želi ga zavesti. Kada ju Ranveer odbije, ona ga uz savjet svoje bake optuži za silovanje. Tada počnu kolati priče kako je Ranveer zapravo zaljubljen u Ishaani koja je pogrešno protumačila njegovu ljubav i požudu. Mladić odlazi u zatvor. Nakon dvije godine, Ranveer je slobodan i postaje biznismen pod imenom RV. Na drugoj strani, obitelj u koju je posvojena Ishaani je u novčanoj krizi, jer je očuh u međuvremenu umro. Oni gube čak i kuću koju na aukciji kupi baš Ranveer. S neimaštinom dolazi i sve ostalo, pa Chirag, Ishaanijin zaručnik, odluči ju ostaviti na dan vjenčanja. Ranveer, na nagovor svoje zaručnice Ritike, uskoči kao mladoženja i oženi Ishaani. Nakon vjenčanja Ishaani se zaljubljuje u muža, ali pojavljuje se Chirag koji počne unositi nemir. Ritika se u međuvremenu uda za Sharmana, Ishannijinog rođaka koji je ostavlja trudnu. Chirag i Ranveer se sukobe i Ishaani zaključi kako je njen muž ubio bivšeg zaručnika. Ona preuzme krivicu i osuđena je na smrt. Nakon šest mjeseci Ishaani bi trebala biti pogubljena. Međutim, odvjetnik Shikhar Mehra, Ritikin i Ranveerov pijatelj, spasi joj život. Ritika živi sa obitelji Vaghela kao Ranveerova supruga, a Ishaani stupa u vezu sa Shikharom, koji ju voli. Uskoro svi saznaju da je ona živa.


Žanr: drama, Indija

Uloge: Shakti Arora, Radhika Madan, Sarita Joshi, Utkarsha Naik, ChauhanParul Chauhan

Redatelji: Anil V. Kumar i Rishi Tyagi

 

 

 

Utorak, 16.01.2018. u 21:50h
Najava epizoda:
(204) Ranveera obavještavaju kako će se Ishaanina smrtna presuda dogoditi ranije. Ostavlja sve što je radio u tom trenutku i odlazi u zatvor gdje ne nalazi Ishaani. Kažu mu kako su je odveli na preglede i kako je ne može vidjeti. Ishaani je zapravo nagovorila čuvara da ne dopuste Ranveeru da je vidi i ispričaju priču kako ona jedva čeka smrtnu presudu kako bi se na drugom svijetu sastala sa Chiragom. Ranveer ne odustaje i povlači sve veze koje ima kako bi ubijedio sudiju da oslobodi Ishaani i spriječi njenu smrt.
(205) Ranveer se povjerava Hritiki kako pokušava sve da bi izvukao Ishaani, ali da ona ne odustaje od želje za smrću. On i Hiritka su jedno drugom potpora u nevolji, a za svijet su sretan bračni par koji će uskoro dobiti dijete. Obitelj Parekh se nekon izbacivanja iz kuće stalno seljaka, ljuti su na Ishaani što im nije obezbijedila novac razvodom od Ranveera. Ranveer je pronašao novog odvjetnika da pokuša osloboditi Ishaani. Hritika uspaničeno zove Ranveera jer je primijetila kako se beba već neko vrijeme ne pomjera.
(206) Nitin nagovara Phalguni da se prestane mučiti prodajući ukrase na ulici, već da ona i njega obitelj dođu živjeti kod njega. Priznaje joj kako to radi da bi se iskupio za grešku koju je učinio kada je napustio nju i Ishaani. Mladi odvjetnik koji je dobio Ishaanin slučaj je bijesan na starca koji mu je dao slučaj, uvjeren kako mu tim slučajem želi upropastiti karijeru. Pogotovo zato što ima manje od 48h do izvršenja Ishaanine presude. Kao posljednju želju Ishaani traži novine kako bi vidjela Ranveerovo lice.


Srijeda, 24.01.2018. u 21:50h
Najava epizoda:
(207) Ranveer dolazi vidjeti Ishaani posljednji put, a u zatvoru mu kažu kako je zakasnio i da je ona već obješena. U međuvremenu, Ishaani su oslobodili, a umjesto da bude sretna ona je razočarana. Priznaje kako je sve uradila kako bi oslobodila Ranveera, te da se plaši kako će po njenom oslobađanju Ranveer biti optužen za Chiragovo ubojstvo. Ministar je oslobodio kako bi dobio poene za svoju političku partiju, i govori joj kako Ranveer neće biti optužen za ubojstvo. Ranveer i dalje vjeruje kako je obješena i traži da vidi njeno tijelo.
(208) Nakon oslobađanja, Ishaani dolazi do Ranveerove kuće. Služavka Mala joj otvara vrata i odmah je pokušava otjerati uvjeravajući je kako je Ranveer sretan i kako mu ona ne treba u životu. Ishaani od nje saznaje da je odmah po njenom odlasku Amba njenu obitelj izbacila iz kuće, te da su sada smješteni kod Nitina. Nakon duge potrage Ishaani nailazi na Devarsha koji je optužuje za to što je razdvojila dvije obitelji i što su gotovo beskućnici sve vrijeme koje je ona provela u zatvoru. Ne želi slušati njeno objašnjenje kako je sve uradila zbog Ranveera.
(209) Ishaani dolazi platiti odvjetniku koji ju je spasio novcem koji je zaradila u zatvoru. Od odbija njen novac, ali nakon nekog vremena ona ga uvjeri kako će joj to mnogo značiti iako suma nije ni blizu odgovarajuća. Shikar se zamisli jer ima osjećaj kako ga je Ishaani na neki način učinila boljom osobom. Hritika tješi Ranveera koji je i dalje uvjeren kako je Ishaani mrtva. Amba uvjerava Hritiku kako treba nagovoriti Ranveera da je oženi, te da njeno dijete ne dobije samo Ranveerovo ime, već i oca.


Četvrtak, 25.01.2018. u 21:50h
Najava epizoda:
(210) Devarsh priznaje majci kako je sreo Ishaani u marketu i bio veoma nepristojan prema njoj. Traži savjet treba li reći Phalguni da je Ishaani na slobodi. Ona mu zabranjuje da bilo šta kaže ostatku obitelji, iako se on pokajao zbog svog ponašanja i žao mu je Ishaani. Shikar dolazi u Ranveerovu kuću i iz razgovora Hritike i Ambe saznaje kako niko ne zna da je Ishaani oslobođena. Dobija zadatak da uvjeri Ranveera da se vjenča sa Hritikom. Shikarovu majku napadaju razbojnici na sred ulice, a Ishaani se nalazi tu i spašava joj život. Shikarova majka je dovodi kući, na njegovo veliko iznenađenje.
(211) Shikar se plaši kako bi Ishaani mogla pobiti njegovu obitelj, jer joj i dalje ne vjeruje i branio ju je samo na insistiranje Nitina. Shikarova majka se odlično slaže sa Ishaani čak je uči kuhati, dok je Shikar prestrašen kako bi ih ona mogla otrovati. Svoje sumnje povjeri majci, koja i dalje smatra Ishaani nevinom. Amba planira organizirati babine za Hritikinu bebu, sada se suočava sa gradskim pričama kako niko nije bio pozvan na Ranveerovo i Hritikino vjenčanje. Plaši se kako bi se moglo saznati da Ranveer i Hritika zapravo nisu vjenčani.
(212) Ishaani kod Shikara nalazi pozivnicu za proslavu Hritikinih babina u Ranveerovoj kući što je dodatno uvjerava da su Ranveer i Hritika u braku. Kako Ranveer kasni, ceremonija babina počinje bez njega. Gosti se već komešaju jer nije običaj da babine počinju bez prisustva oca djeteta. U međuvremenu se Disha porodila i donijela na svijet dječaka. Zbog nedostatka novca za bolnički račun ne daju im da uzmu dječaka. Hritika se slomi pred Ranveerom jer je nije javno priznao kao ženu, optužuje ga kako je Ishaani uprkos smrti i dalje prepreka između njih dvoje.