Radnim danom i nedjeljom u 22:45h;

(Elementary)


Sherlock Holmes bivši je savjetnik Scotland Yarda, koji zbog svoje ovisnosti o drogama kreće prema New Yorku kako bi se liječio u centru za odvikavanje od opijata. Genij logičnog zaključivanje odluči ostati u New Yorku kada shvati da grad obiluje zločinima i zanimljivim zagonetnim slučajevima. Zabrinut za sina, Sherlockov otac šalje Joan Watson uspješnu kirurginju, kako bi pazila na njega i držala ga dalje od iskušenja i poroka. I nakon isteka ugovora, Joan ostaje živjeti s Holmesom, kojoj joj ponudi posao asistentice, priznavši koliko mu znače njezina pomoć, prisutnost i sabranost. U lovu na zločince, Holmesu se pridružuju Thomas „Toby“ Gregson , kapetan njujorške policije, koji je i sam nekoć bio član Scotland Yarda, dijela odjela za borbu protiv terorizma. Dvojica starih poznanika, koji se međusobno cijene, ponovno se susreću New Yorku. U istragama im pomaže i detektiv Marcus Bell, Gregsonov asistent, koji se u početku protivi Holmesovom uplitanju u rješavanje slučajeva, no ubrzo shvati da bi se bez Holmesove pomoći kriminalci vjerojatno izvukli.
Popularni glumci Jonny Lee Miller i Lucy Liu na iznimno su dobar način portretirali dvoje čudnih ljudi koji ipak ulaze pod kožu gledateljima ma koliko bili hladni. Iako je postojao otpor kritike u početku, slavni producent Robert Doherty napravio je TV seriju koja ostavlja trag. To pokazuje i 5 snimljenih sezona i vrlo visoka ocjena od strane gledatelja na gotovo svim vjerodostojnim tematskim portalima.
Prva sezona serije sa svoje 24 epizode koju gledamo svakodnevno na OBN-u, nominirana je za prestižne televizijske nagrade People's Choice Awards, Satallite Awards and Saturn Award.


Žanr: krimi

Uloge: Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Jon Michael Hill, Aidan Quinn

Producent: Robert Doherty

 

 

 

 

Četvrtak, 14.12.2017. u 23:00, s04e23
Najava epizode:
Kako Sherlock slaže dokaze kojima raspolaže, oni nude zaključak kako ipak nije Moriarty ta koja upravlja iz zatvora operacijom. Netko drugi preuzeo je žezlo njene organizacije. U Morlandovom uredu je postavljena bomba. Novi dokazi dovode ih do čudnog profesora Joshue Viknera.


Petak, 15.12.2017. u 23:40h, s04e24
Najava epizode:
Sherlock brzo razmontira bombu i zaključuje da to nije bio Vikner, već još jedan član njegove skupine koji ga želi tim činom svrgnuti s vlasti. Na kraju sezone Morland organizira sastanak s Viknerom, koji vjeruje u Morlandovu predaju i smrt. Međutim, zavjerenici iskoriste priliku da ubiju Viknera i daju vođstvo Morlandu.