Radnim danom i nedjeljom u 22:45h;

(Elementary)


Sherlock Holmes bivši je savjetnik Scotland Yarda, koji zbog svoje ovisnosti o drogama kreće prema New Yorku kako bi se liječio u centru za odvikavanje od opijata. Genij logičnog zaključivanje odluči ostati u New Yorku kada shvati da grad obiluje zločinima i zanimljivim zagonetnim slučajevima. Zabrinut za sina, Sherlockov otac šalje Joan Watson uspješnu kirurginju, kako bi pazila na njega i držala ga dalje od iskušenja i poroka. I nakon isteka ugovora, Joan ostaje živjeti s Holmesom, kojoj joj ponudi posao asistentice, priznavši koliko mu znače njezina pomoć, prisutnost i sabranost. U lovu na zločince, Holmesu se pridružuju Thomas „Toby“ Gregson , kapetan njujorške policije, koji je i sam nekoć bio član Scotland Yarda, dijela odjela za borbu protiv terorizma. Dvojica starih poznanika, koji se međusobno cijene, ponovno se susreću New Yorku. U istragama im pomaže i detektiv Marcus Bell, Gregsonov asistent, koji se u početku protivi Holmesovom uplitanju u rješavanje slučajeva, no ubrzo shvati da bi se bez Holmesove pomoći kriminalci vjerojatno izvukli.
Popularni glumci Jonny Lee Miller i Lucy Liu na iznimno su dobar način portretirali dvoje čudnih ljudi koji ipak ulaze pod kožu gledateljima ma koliko bili hladni. Iako je postojao otpor kritike u početku, slavni producent Robert Doherty napravio je TV seriju koja ostavlja trag. To pokazuje i 5 snimljenih sezona i vrlo visoka ocjena od strane gledatelja na gotovo svim vjerodostojnim tematskim portalima.
Prva sezona serije sa svoje 24 epizode koju gledamo svakodnevno na OBN-u, nominirana je za prestižne televizijske nagrade People's Choice Awards, Satallite Awards and Saturn Award.


Žanr: krimi

Uloge: Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Jon Michael Hill, Aidan Quinn

Producent: Robert Doherty

 

 

 

 

 

Utorak, 24.10.2017. u 22:45h (s03e10)
Najava epizode:
Talentirani genetski botaničar pronađen je mrtav. Ubojstvo ima oznake kartela. Istražujući slučaj ekipa dolazi do podataka u kojemu su kartel i tvrtka koja se bavi botaničkim inžinjeringom povezani na vrlo čudan način.


Srijeda, 25.10.2017. u 22:45h (s03e11)
Najava epizode:
Sherlock i Joan istražuju pozadinu ubijene žene čije ozljede podsjećaju na Kittyne, koje je zaradila u zatočeništvu. Joan pronalazi lokaciju s koje se žena javila prije ubojstva, što policiju odvodi do Simona DeMervillea , koji radi za bordel koji otima nelegalne imigrante te ih iskorištava.


Četvrtak, 26.10.2017. u 22:45h (s03e12)
Najava epizode:
Iznenada Del Gruner otpusti Joan, pa Sherlock počne istraživati Grunera i pozadinu slučajeva otetih žena. Uspiju locirati Tahibithu Laird, koja je s Grunerom radila za dobrotvornu udrugu. Joan sumnja da postoji dublja veza između Grunera i Laird, a Holmes dozna da je njezin usvojeni sin zapravo biološki sin Grunera.


Petak, 27.10.2017. u 22:50h (s03e13)
Najava epizode:
Ubijen je lihvar pa Joan i Holmes nastoje suziti popis osumnjičenih, kojih je na tisuće. U međuvremenu, romantična veza Joan i Andrewa napreduje i on zatraži upoznati njezinog oca.