Od ponedjeljka do četvrtka u 23:30h;

(Elementary)

Najveći svjetski detektiv, Sherlock Holmes, prošle je godine doživio veliko televizijsko uskrsnuće u CBS-ovoj hit seriji „Elementary“. Trenutno jedna od najpopularnijih TV serija u svijetu, otkriva nam nepoznate činjenice o velikom detektivu, a kroz svoj inovativni pogled na genijalnog istražitelja, portretira neke sasvim nove slike detektiva kojeg smo mislili da tako dobro poznajemo, te nam razotkriva neke druge osobine legendarnog Sherlocka Holmesa !
Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller) bivši je savjetnik Scotland Yarda, koji zbog svoje ovisnosti o drogama kreće prema New Yorku kako bi se liječio u centru za odvikavanje od opijata. Genij logičnog zaključivanje odluči ostati u New Yorku kada shvati da grad obiluje zločinima i zanimljivim zagonetnim slučajevima. Zabrinut za sina, Sherlockov otac šalje Joan Watson (Lucy Liu), uspješnu kirurginju, kako bi pazila na njega i držala ga dalje od iskušenja i poroka. I nakon isteka ugovora, Joan ostaje živjeti s Holmesom, kojoj joj ponudi posao asistentice, priznavši koliko mu znače njezina pomoć, prisutnost i sabranost. U lovu na zločince, Holmesu se pridružuju Thomas „Toby“ Gregson (Aidan Quinn), kapetan njujorške policije, koji je i sam nekoć bio član Scotland Yarda, dijela odjela za borbu protiv terorizma. Dvojica starih poznanika, koji se međusobno cijene, ponovno se susreću New Yorku. U istragama im pomaže i detektiv Marcus Bell (Jon Michael Hill), Gregsonov asistent, koji se u početku protivi Holmesovom uplitanju u rješavanje slučajeva, no ubrzo shvati da bi se bez Holmesove pomoći kriminalci vjerojatno izvukli.
Prva sezona serije sa svoje 24 epizode nominirana je za prestižne televizijske nagrade People's Choice Awards, Satallite Awards and Saturn Award.
Žanr: krimi
Glumci: Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill
Producent: Robert Doherty

 

 

 

Srijeda, 24.05.2017. u 23:30h
Najava epizode:
Irena je živa, ali je proživjela traumatično iskustvo u zarobljeništvu čovjeka za kojeg Holmes vjeruje da radi za Moriartyja. I dok se Holmes usredotočuje na Irenin oporavak, zabrinut za njeno zdravlje, Joan samostalno nastavlja istragu te uspije naći osumnjičenog, koji ipak uspije pobjeći. Ubrzo Holmes pronalazi poruku od Moriartyjeve desne ruke iz koje shvati da su on i Irena u opasnosti sve dok se nalaze u New Yorku.


Četvrtak, 25.05.2017. u 23:30h
Najava epizode:
Moriarty otkriva kako je iscenirala svoju smrt kako bi udaljila Holmesa od svojih planova, ali da nije umiješana u njegovo predoziranje. Moli ga da joj prizna pobjedu i da onda može imati SAD samo za sebe. Ali situacija se iznenada obrne u potpuno drugom smjeru kada se otkrije da je i predoziranje bilo iscenirano.


Ponedjeljak, 29.05.2017. u 23:30h
Najava epizode:
U premijeri druge sezone Holmes i Watson putuju u London da bi pomogli pronaći starog mentora i istražili neriješeni misterij.


Utorak, 30.05.2017. u 22:30h
Najava epizoda:
(26) Kad je cjenjeni matematičar pronađen mrtav Holmesi Watson kreću u otkrivanje ubojice i svrhe čuvane jednadžbe koju je pokušao dešifrirati. Naizgled jednostavna teorija uskoro se pokaže povezanom s tisućama dolara i nacionalnom sigurnošću.
(27) Holmes i Watson kreću u potragu za građevinarom koji je odao povjerljive informacije, a grupa cyber-aktivista koja ga štiti otežava im život.