Od 17. novembra/studenog po završetku serije Potraga za pravdom!

(Çemberimde Gül Oya)

"Ruža" sjajna povijesna drama, koja je osvojila odlične kritike, donosi nam priču o Turskoj iz 70-tih godina prošlog stoljeća, vremena anarhije i borbe za prevlast, ispisane perom Ferihe, mlade novinarke kojoj je ova priča, priča života.
Kako bi izvršila svoj najzahtjevniji zadatak karijere, koji ujedno postaje i najznačajniji period njenog privatnog života, Feriha mora otvoriti vrata prošlosti i saznati okolnosti koje su je obilježile. Zbog tog izazova pomirit će se i sa majkom, s kojom godinama nije u kontaktu. Gđa Yurdanur, njena majka, postaje glavni lik radnje u kojoj se prepliću burni trenuci turske povijesti i ljubavne sage koja stoji na raskolu dvije političke ideje, dvije ideologije čija međusobna borba razara Tursku.
Na početku serije predstavljen je lagodni život mlade bogatašice Yurdanur koji je daleko je od desničarske i ljevičarske frakcije. No jednog dana za vrijeme nereda koji izbijaju na ulici, ona gubi svoju najbolju prijateljicu. U sveopćem metežu pomaže joj nepoznati mladić, član ljevičarske organizacije, Mehmet Gençliği.
Iako je Mehmet u studentskom društvu poznat kao anarhist, a Yurdanur je kći utjecajnog turskog desničara, oni se zaljubljuju. Slijede godine poricanja, skrivanja i borbe za nevinom ljubavi. Yurdanurini roditelji, Dincer i Sema Bayraktar ne odobravaju vezu njihove kćeri, ali Yurdanur, iako od rođenja bogatašica, spoznaje da je vrijednije voljeti drugačijeg čovjeka nego novac, kao što to čini njen otac Dincer.

 

Žanr: drama, Turska

Uloge: Özge Özberk, Tuba Büyüküstün, Melisa Sözen, Mehmet Ali Nuroglu, Serkan Genç, Selda Alkor

Reditelj: Çagan Irmak

 

 

 

Petak, 19.01.2018. u 18:00h
Najava epizode:
Dinčer pobjeđuje na izborima, dok Sema nastavlja gubiti razum. Umit i Zarife su zajedno pod istim krovom, ali stvari nisu bajne kako su očekivali. Mehmet je morao napustiti radnju. Jurandur saznaje kako je Dinčer upetljan u situaciju oko radnje. Hatidže proda kuću kako bi im pomogla. Selo opet dolazi u kavanu u kojoj pjeva Džanan.


Ponedjeljak, 22.01.2018. u 18:00h
Najava epizode:
Novac od prodaje kuće nestaje. Suna i Hatidže su u panici. Dinčer pokušava Seminu bolest iskoristiti kako bi udaljio Jurandur od Mehmeta. Ona sve više vremena provodi s bolesnom majkom a sve manje s mužem. Fusun koristi Mehmetovu nazočnost kako bi mu se približila. A i odabrala je dobar trenutak.


Utorak, 23.01.2018. u 18:00h
Najava epizode:
Selo je ljubomoran na Mahsuna koji je na sazu pratio Džanan u kavani. Umit i Zarife odluče spavati zajedno, ali Zarife se kasnije pokaje. Niz eksplozija probudi građane Istanbula. Ispostavi se da su se sudarila dva tankera. Suna i Hatidže dožive neobičnu situaciju kupujući ulje. Mehmet i Jurdanur se pomire.


Srijeda, 24.01.2018. u 18:00h
Najava epizode:
Zarife odluči javiti se u naselje, ali nikako da se na telefon javi netko tko joj odgovara. Mehemet pronalazi prostor za novi butik. Dinčer obeća Ibrahimu da će pomoći potražiti Zarife. Plakatima s njenim likom oblijepljen je grad. Studentica koju podučava mehmet dolazi u butik. U sadašnjosti Jurdanur i dalje ide stopama svoje prošlosti i likovi se isprepliću.


Četvrtak, 25.01.2018. u 18:00h
Najava epizode:
Mahsunov lov za Zarife i Umitom stalno završava porazom. Naravno, sličan mu ponudi suradnju, a to je Selo. Sultan je nervozna jer joj je kćerka nestala i sve joj smeta. Jurdanur je ljubomorna na studenticu Fusun, koja je umislila da ju Mehmet voli. On je konačno odbije. Zarife ipak uspijeva dobiti Jurdanur.