Svakim danom u 20:50h

(Yarali Kuslar)

 

Ranjene ptice je novi projekt producenata serije Elif, koja je postigla uspjeh na cijeloj planeti. To je svojevrsni garant kvaliteta i kvantiteta nove serije iz njihove radionice. Tematika je aktualna i srceparajuća, a u fokusu su djeca koju zlobnici koriste na ulici za prosjačenje.
Priča slijedi dvoje siročadi u bijegu od nemilosrdnog kriminalca koji pokušava napraviti novi život u Istanbulu. Ranjene ptice vrte se oko brata i sestre između dva svijeta: ulice njihovog rođenja i luksuzne vile obitelji Metehanoglu. Meryem je snažna, lijepa mlada žena koja je posljednjih pet godina odgajala svog "mlađeg brata" Ömera. Njen očuh Durmuš, namjeravao je prodati dijete, ali odveden je u zatvor prije nego što je mogao dovršiti prodaju. Meryem e uspjela sačuvati Ömera od ulice, tako što je radila danju i noću kako bi osigurala pristojan život za oboje. Iako zna da je dječak sin utjecajnog industrijalca i da je otet u borbi za vlast nad kontrolom obiteljskog carstva, to joj je daleko u podsvijesti. Povezanost sa svijetom njegova biološkog oca dovodi Ömera i Meryem u avanturu, jer su se neočekivano ponovno spojili s Leventom, čovjekom koji je mislio da više nikada neće vidjeti svog sina.

 

Žanr: turska drama

Glavne uloge: Gizem Arikan, Emre Mete Sönmez, Ali Yasin Özegemen

Redatelj: Murat Evgin

 

 

Utorak, 21.01.2020. u 20:50 (164)
Najava epizoda:
Meryem je prisiljena gledati ceremoniju zaruka Leventa i Melis. Tekin šalje upozoravajući video Merjem. Levent je nesretan i ne želi se oženiti Melisom. Merjem se osjeća nemoćnom jer ništa ne može učiniti. Oja, s druge strane, namjerava poslati Džmilove fotografije u Ajše. Kako će se svježe zaručeni Melis i Levent ponašati pred Merjem?


Srijeda, 22.01.2020. u 20:50 (165)
Najava epizoda:
Omer je sretan jer je Merjem s njim u konaku i moli Leventa da sve bude kao prije. Tekin je bijesan u zatvoru, te se obvezuje na osvetu. Melis potencira pred Merjem kako je Levent zaručen. Ajše je zaprepaštena kada joj stignu Džemilove intimne fotografije s Ojom. Melis se želi riješiti Merjem, te predlaže Leventu kako bi je mogli poslati u Italiju kod Vedata kako bi bila na sigurnom.


Četvrtak, 23.01.2020. u 20:50 (166)
Najava epizoda:
Paket koji je stigao za Merjem u vilu šokira sve ukućane, a posebice Leventa. Merjem ne zna što se događa. Hulija sumnja kako Melis ima nešto s paketom koji je došao u ljetnikovac. Kdogan ne može zaustaviti bijes koji kipti iz Ajše. Tekin pokušava pobjeći iz zatvora i upada u ozbiljne probleme.


Petak, 24.01.2020. u 20:50 (167)
Najava epizoda:
Ulvije govori Merjem kako ju ne želi više u njihovom konaku. Ajše je i dalje utučena zbog pristiglih fotografija, te je Safije i Neriman pokušavaju oraspoložiti.  Merjem moli Ajše da joj pomogne otići iz konaka i sakriti se negdje. Hulija otkriva video u kojem Tekin govori o tome da se Merjem udala za njega kako bi spasila Leventa. Momentalno smišlja kako će taj video iskorisititi na sestrinom vjenčanju.  


Subota, 25.01.2020. u 20:50 (168)
Najava epizoda:
Merjem napušta konak ne znajući da su svi ukućani pogledali snimak i saznali istinu. Levent odlazi po nju i dolazi do scene koja će Melis slomiti srce. Ulvije i Bahadir su silno potreseni svime što je Merjem proživjela i ne znaju kako izmoliti oproštaj od nje. Hulija upozorava Melis kako sada ne smije gubiti kontrolu nad sobom već biti mudra kako bi zadržala Leventa. Saznavši da Merjem ne zna za Tekinovu smrt, Melis joj odlučuje postaviti novu zamku. Ajše je tužna zbog rastanka sa Džemilom, a Džemil bespomoćan jer ne zna kako je povratiti.


Nedjelja, 26.01.2020. u 20:50 (169)
Najava epizoda:
Melis smatra kako je Hulija pokazala Tekinov video Leventu, te joj prijeti zbog toga. Levent priznaje Merjem da se želi oženiti s Melis samo zbog toga što ona ne može više imati djece nakon nesreće koju je on prouzrokovao. Džemil dolazi Ajši objasniti kako ju nije prevario, te da je sve bila Ojina zamka. Ulvije pokušava objasniti Leventu kako će Melis biti razočarana ukoliko i njega izgubi, međutim on joj priznaje da voli Merjem i da brak s Melis neće biti nikome od pomoći. Dogan odlazi kod Oje kako bi je napao za zamku s Džemilom, ali ona ga uvjerava da je Džemil sve kriv, te da je u isto vrijeme bio s njom i Ajšom.


Ponedjeljak, 27.01.2020. u 20:50 (170)
Najava epizoda:
U trenutku kada se Levent sprema priznati majci istinu, Merjem ga obavještava kako mora pomoći Melis koja je pokušala dići ruku na sebe.  Nakon prvobitnog šoka, Levent govori Melis kako i dalje voli Merjem, ali neće odustati od svog obećanja. Bahadir govori Huliji kako je Leventova ljubav prema Merjem toliko jaka da joj je i u trenu kada je najviše mrzio pokušao pomoći, a Hulija je sretna što će tu informaciju iskoristiti kako bi iznervirala Melis. Džemil dolazi kod Ajše, ali ga ona tjera od sebe i govori mu da ga ne želi vidjeti.