Od ponedjeljka do četvrtka u 20:50h;

(Vazgeç Gönlüm)

„Predaj se srce“ je priča o ljubavnoj agoniji, koja muči dvoje mladih ljudi rastrzanih između vlastitih emocija i okruženja,odnosno tradicije, porodice i prijatelja, koji tu ljubav brane. Socijalne razlike presudit će opet da još jedna ljubavna priča bude nemoguća, a u isto vrijeme snažna da krene u borbu protiv zabrana i predrasuda. „Predaj se srce“ intrepretira ljubavnu priču između prelijepe Bahar i zgodnog Saliha. Salih potiče iz siromašne porodice i od malena je bio primoran da da radi kako bi uzdržavao ukućane. Radio je sve poslove, pa čak i posao vozača autobusa. Rastrgan između posla i kuće, nikada nije imao priliku da se istinski zaljubi u neku djevojku. No, sve će se izmjeniti kada upozna prelijepu Bahar. Ali, ona dolazi iz savim drugog okruženja, iz vrlo imućne porodice. I će biti kamen spoticanja cijeloj ljubavnoj priči.

Žanr: drama, Turska
Uloge: Çigdem Batur, Songül Öden, Murat Han
Redatelj: Ayse Teber

 

 

 

 

Petak, 21.07.2017. u 20:55h
Najava epizode:
Canan i Eren se nalaze u selu, u kući jedne žene. Jedina svijetla točka Salihovih teških dana jeste Harputlu, koji mu se pridružio u Mardinu. Njihova jedina briga je kako pronaći Erena. Ezra je ranila Davuta, i zbog toga je uhapšena. Sud donosi odluku. Netko od čuvara odluči da izbavi Ezru iz zatvora. Na izlazu iz suda, doživljava neugodno iznenađenje.


Ponedjeljak, 24.07.2017. u 20:55h
Najava epizode:
Eren se razbolio i potrebni su mu lijekovi. Canan je prisiljena da potraži pomoć od osobe od koje ne očekuje mnogo. Kenan i dalje jedini pomaže Salihu. Zeynep želi da se ispoštuju običaji klana, i zbog toga očajnički pokušava pronaći Ezru. Davut-aga je saznao da Ezra nije u Mardinu. Salih je očajan jer još nije pronašao sina. Međutim, uskoro će doživjeti iznenađenje.


Utorak, 25.07.2017. u 20:55h
Najava epizode:
Davut upada u kuću gdje se krila Canan, ali saznaje kako je Zeynep odvela Erena. On nastavlja potragu i u svom ludilu ubije Canan. I Suzan je stigla u Merdin. Za to vrijeme Harputlu, Salih, Erza, Kenan i njegova djevojka odlaze iz Merdina. U Istanbulu se nalaze sa Zeynep kako bi im ona predala Erena, ali pojavi se i Davut.


Srijeda, 26.07.2017. u 20:55h
Najava epizode:
U tržnom centru traje primopredaja Erena. Zeynep oklijeva. Kada ona konačno popusti, nad Salihom i Harputluom se nadvije nova opasnost. Spas dolazi u zadnji trenutak. Davut aga dobija novog neprijatelja. Dolazi Suzan koja ga ucjenjuje. Ona drži zatočenu Erzu, koja pokušava pobjeći. Harputlu odvodi Zeynep, Saliha i Erena u kuću na selu.


Četvrtak, 27.07.2017. u 20:55h
Najava epizode:
Salih je veoma sretan jer je konačno pronašao svog sina, ali osjeća se pomalo krivim za probleme koje ima Ezra, te joj želi pomoći. Dok ga Emine pokušava odgovoriti od toga, njegov nemirni duh ipak ga odvodi u novu opasnost. On pronalazi Ezru, koja je zarobljena kod Suzan. Suzan ih oboje odluči predati Davut agi.