Od ponedjeljka do petka u 20:50h

„Predaj se srce“ je priča o ljubavnoj agoniji, koja muči dvoje mladih ljudi rastrzanih između vlastitih emocija i okruženja,odnosno tradicije, porodice i prijatelja, koji tu ljubav brane. Socijalne razlike presudit će opet da još jedna ljubavna priča bude nemoguća, a u isto vrijeme snažna da krene u borbu protiv zabrana i predrasuda. „Predaj se srce“ intrepretira ljubavnu priču između prelijepe Bahar i zgodnog Saliha. Salih potiče iz siromašne porodice i od malena je bio primoran da da radi kako bi uzdržavao ukućane. Radio je sve poslove, pa čak i posao vozača autobusa. Rastrgan između posla i kuće, nikada nije imao priliku da se istinski zaljubi u neku djevojku. No, sve će se izmjeniti kada upozna prelijepu Bahar. Ali, ona dolazi iz savim drugog okruženja, iz vrlo imućne porodice. I će biti kamen spoticanja cijeloj ljubavnoj priči.

Žanr: drama, Turska
Uloge: Çigdem Batur, Songül Öden, Murat Han
Redatelj: Ayse Teber

 

 

Petak, 24.03.2017. u 22:50h
Najava epizode:
Harputlu želi razgovarati sa Fikretom. Defne čuje njegove prijetnje. Kada Fikret posumnja da se Bahar s nekim tajno nalazi, odluči istražiti čovjeka koji ju je spasio iz gorećeg automobila. Međutim, Salih he želi s njim razgovarati. Mahir upoznaje Defne i odmah mu zapadne za oko njena sličnost sa Goncagul. Salih opet zaprosi Bahar, a ona to saopći Fikretu!


Ponedjeljak, 27.03.2017. u 20:50h
Najava epizode:
Za svoj brak sa Bahar Salih nema podršku ulućana. I brat i majka su protiv te veze. Ni Bahar nema podršku oca, te se odluči na odlazak iz kuće.Fikret bje spreman učiniti sve da do tog braka ne dođe. Unatoč protivljenjima zaljubljeni par traži kuću za sebe i priprema zaruke. Ali ne može zaboraviti Bahar, bez obzira što ona planira budućnost s njegovim bratom.


Utorak, 28.03.2017. u 20:50h
Najava epizode:
U potrazi za svojom kćerkom Belgin dolazi u kuću Tekogluovih. Salih gubi autobus, jer je Fikret već krenuo u akciju. Jako ga pogađa i manjak podrške od obitelji za koju je sve žrtvovao. Bahar isprobava vjenčanice i presretna je što će uskoro imati svoj dan, ali Ali javlja njenom ocu dan vjenčanja. Fikretove gorile dolaze u kuću i napadnu Salihovu majku.


Srijeda, 29.03.2017. u 20:50h
Najava epizode:
Salih se mora vratiti u kuću nakon poziva, pa Bahar čeka pred matičarem razočarana i uplakana. Emine je bez svijesti i povrijeđena i Salih je odmah mora voziti u bolnicu. Aliju je jasno što je uradio svojim pozivom. Salih sumnja u Fikreta, ali Emine ne želi ništa otkriti kako ne bi dodatno zakomplicirala situaciju.


Četvrtak, 30.03.2017. u 20:50h
Najava epizode:
Blegin razmišlja da ostavi Fikreta, ali on je odgovori od toga. Bahar njeguje Emine koja se polako navikava na nju. Harputlu i Defne su sve više oko Saliha. Svi misle kako Defne jako liče na Gončagul, a posebice Mahir. Salih i Bahar saznaju kako Fikret stoji iza napada na Emine. Harputlu saznaje za slučaj i govori Salihu kako treba biti mudar. Zbog svega mladi par je prisiljen okončati svoju vezu.