Radnim danom u 17:55h;

(Kesanli Ali Destani)

Nova turska serija, provjerenog producenta najboljih i najprodavanijih serijskih izdanja Dogan TV-a, ljubavna drama “Potraga za pravdom”.“Potraga za pravdom” je telenovela snimljena 2011. godine prema najpoznatijem turskom mjuziklu iz 1964. godine “Kesanli Ali Destani ”, autora Halduna Tanera, koji je izvođen, osim u matičnoj zemlji i u Njemačkoj, Engleskoj te zemljama bivše Jugoslavije. Ljubavna tematika serije duboko je inkorporirana u zavjere i prevare, zbog kojih osim ljubavne drame, pratimo i onu osobnu dramu čovjeka nevino osuđenog u borbi za pravdu i slobodu.
Priča započinje u naselju Sineklidag, davne 1959. godine. Ali je dobrodušni mladić koji živi sa majkom Hasibe i još od djetinjstva je zaljubljen u Zilhu koja živi sa ujkom. Nakon povratka iz vojske, Ali odlučuje zatražiti Zilhinu ruku od njenog proračunatog ujaka Ihsana koji od njega zauzvrat traži novac. Njihovoj ljubavi se protivi i Alijeva majka. Ali na sve načine pokušava zaraditi novac kako bi bio sa Zilhom.
S druge strane, u Zilhu je zaljubljen i problematični Sipsi, koji već ima dogovor s Ihsanom. Sipsi i njegov prijatelj Cafer isplaniraju Ihsanovo ubojstvo, te krivicu prebace na Alija koji dobije dugogodišnju zatvorsku kaznu. Ali u zatvoru nauči da je život najčešće okrutan i nemilosrdan prema dobrim ljudima, te tako postaje potpuno druga osoba kojoj je glavni cilj osvetiti se Caferu i Sipsiju. On više nije sam i nezaštićen, jer mu se, nakon izlaska iz zatvora, pridružuju njegovi novostečeni prijatelji Rüstem i Kazim. Hoće li Ali uvjeriti Zilhu da je nepravedno osuđen i da želi uvesti pravdu u njihovo naselje i njihova ljubav preživjeti sva iskušenja koja ih očekuju?


Žanr: drama, Turska

Uloge: Nejat Isler, Belçim Bilgin, Beyti Engin

Reditelj: Çagan Irmak

 

 

 

 

 

Srijeda, 20.09.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Suzan je zabrinuta za Alija, te takva u gradu sreće Zilhu koja je došla produžiti rok za izradu odjeće jer im je proizvodnja bila blokirana. U zatvoru Aliju ide sasvim dobro. Ima utjecaj i dani idu lagano. Zilha ga posjećuje, ali to ne prođe dobro. U selu muškarci žele i dalje onemogući žene u poslu, ali one su uporne.


Četvrtak, 21.09.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Nakon odslužene četverogodišnje kazne, Ali izlazi iz zatvora. Ta dobra vijest stiže i do Sineklidaga, te Hasibe želi prirediti doček za svog sina. Zilha, iako Alija još uvijek voli svim srcem, ne može preći preko toga da je on ubojica njenog ujaka. Kako bi se udaljila od njega, jedino rješenje je da se odseli iz Sineklidaga. U čast Alijevog povratka, na trgu je priređena proslava kojoj jedino Zilha ne prisustvuje.


Petak, 22.09.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Nakon izlaska iz zatvora Ali jeste druga osoba, ali jednako ne može utjecati na svoju sudbinu. Pokušava ispuniti i neke zavjete iz zatvora. Fehime i Nuri doživljavaju bračnu krizu. Fehime želi pobjeći od kuće, te kuje plan sa Zilhom. Hasibe teško podnosi brigu za Alijem, te se onesvijesti.


Ponedjeljak, 25.09.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Nakon što sazna da se Hesibe onesvijestila, Ali odmah odlazi u bolnicu, gdje susreće i Zilhu. S jedne strane, on se pokušava prikazati u drugom svijetlu, a s druge strane ponovno pokušava osvojiti Zilhino srce. Njihova ljubav je još uvijek živa. Iako je i dalje povrijeđena, Zilha mu teško može odoljeti. Dolazi do tuče između njega i Sipsija. Ali pronalazi sebi privremeni posao na održavanju groblja i tamo sreće zanimljive ljude.


Utorak, 26.09.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Sipsi i Ali se stalno svađaju zbog Zilhe, ali ipak odlučuju proglasiti primirje i ostaviti Zilhu na miru. Naravno, to je veoma teška odluka za obojicu. Ni Hasibe, koja se plaši da bi se Ali i Zilha mogli pomiriti, ne sjedi skrštenih ruku. Da bi ostvarila svoje podle planove, mora promijeniti svoje ponašanje i približiti se Zilhi. Za početak, žene iz sela su organizirale sijelo. Zilhi i Fehime je ta iznenadna promjena veoma čudna.

 

 

PZP popuna 1

PZP popuna