Radnim danom u 17:55h;

(Kesanli Ali Destani)

Nova turska serija, provjerenog producenta najboljih i najprodavanijih serijskih izdanja Dogan TV-a, ljubavna drama “Potraga za pravdom”.“Potraga za pravdom” je telenovela snimljena 2011. godine prema najpoznatijem turskom mjuziklu iz 1964. godine “Kesanli Ali Destani ”, autora Halduna Tanera, koji je izvođen, osim u matičnoj zemlji i u Njemačkoj, Engleskoj te zemljama bivše Jugoslavije. Ljubavna tematika serije duboko je inkorporirana u zavjere i prevare, zbog kojih osim ljubavne drame, pratimo i onu osobnu dramu čovjeka nevino osuđenog u borbi za pravdu i slobodu.
Priča započinje u naselju Sineklidag, davne 1959. godine. Ali je dobrodušni mladić koji živi sa majkom Hasibe i još od djetinjstva je zaljubljen u Zilhu koja živi sa ujkom. Nakon povratka iz vojske, Ali odlučuje zatražiti Zilhinu ruku od njenog proračunatog ujaka Ihsana koji od njega zauzvrat traži novac. Njihovoj ljubavi se protivi i Alijeva majka. Ali na sve načine pokušava zaraditi novac kako bi bio sa Zilhom.
S druge strane, u Zilhu je zaljubljen i problematični Sipsi, koji već ima dogovor s Ihsanom. Sipsi i njegov prijatelj Cafer isplaniraju Ihsanovo ubojstvo, te krivicu prebace na Alija koji dobije dugogodišnju zatvorsku kaznu. Ali u zatvoru nauči da je život najčešće okrutan i nemilosrdan prema dobrim ljudima, te tako postaje potpuno druga osoba kojoj je glavni cilj osvetiti se Caferu i Sipsiju. On više nije sam i nezaštićen, jer mu se, nakon izlaska iz zatvora, pridružuju njegovi novostečeni prijatelji Rüstem i Kazim. Hoće li Ali uvjeriti Zilhu da je nepravedno osuđen i da želi uvesti pravdu u njihovo naselje i njihova ljubav preživjeti sva iskušenja koja ih očekuju?


Žanr: drama, Turska

Uloge: Nejat Isler, Belçim Bilgin, Beyti Engin

Reditelj: Çagan Irmak

 

 

 

Ponedjeljak, 23.10.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Ali i Zilha provode sve više vremena zajedno. On se odlučuje poduzeti korak za koji se nada da će mu zauvijek uljepšati život. S druge strane, u potrazi za poslom i bijegom iz Sineklidaga, Zilha odlučuje krenuti dalje. Suzan odlazi sa Cengizom iako njeni roditelji ne prihvataju tu odluku. Ali dolazi u sukob sa Huseyinom.


Utorak, 24.10.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Iako je s čovjekom kojeg voli, Suzan teško podnosi odlazak od roditelja. Događa se nešto sasvim neočekivano, te se njen svijet mijenja u trenutku. Zilha se pokušava naviknuti na novi način života, za nju sasvim nepoznat i prepun izazova. Šerif je posjećuje u nadi da će je vratiti tamo gdje pripada.


Srijeda, 25.10.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Kako bi prije preboljela Čengizovu smrt, Suzan dolazi u Sineklidag i provodi vrijeme sa Hasibe i ostalim ženama iz sela. Šerif susreće Fehime i prenosi joj vijesti o Zilhi, te je Fehime odlučuje posjetiti. Zilha polako svladava ponašanje gospođice. U Sineklidagu se događa čudo. Prvi put nakon što je napustila selo, Zilha sreće Alija. Dolazi do skandala.


Četvrtak, 26.10.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Zilha pročita članak u novinama o Sipsiju i posjećuje ga u zatvoru. Suzan je i dalje u Sineklidagu, a njeno ponašanje uveliko utječe na Hasibe i ostale žene iz sela, koje žele biti poput nje. Alijevim problemima sa Čakalom se ne nazire kraj. Zilha sprema iznenađenje za Fehime i njen najsretniji dan u životu.


Petak, 27.10.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Kako bi konačno rasčistio račune, Ali zatvara Raziha. Fehime i Izmarit intezivno planiraju zajednički život. Hasibe i Suzan provode sve više vremena zajedno, zbog što Alija ne usrećuje. Fehime posjećuje Zilhu koja sada već vodi novi život. Po povratku zapada u nevolje. Djeca iz sela ne žele joj pomoći, no i ovaj put Ali spašava situaciju.

 

 

PZP popuna 1

PZP popuna