Uvečer u 23 sata;
(Halvbroren)


Norveška serija je snimljena prema istoimenom romanu Larsa Saabyea Christensena. Na prošlogodišnjem Festivalu audio-vizualnih programa u Biarritzu nagrađeni su glumci Frank Kjosas, Ghita Norby, Marianne Nielsen i Mariann Hole, a direktor fotografije John Christian Rosenlund osvojio je norveški Golden Screen.
U središtu radnje je neuspješni filmski scenarist Barnum Nilsen. Na Dan pobjede u svibnju 1945., kada je konačno završen Drugi svjetski rat, Barnumovu majku Veru na tavanu u njezinoj kući u Oslu silovao je nepoznati muškarac. Tako je rođen Barnumov polubrat Fred. Barnum se rodio pet godina poslije kad se Vera u međuvremenu udala. Obitelj Nilsen je, kao i Europa, podijeljena. Dvojica polubraće odrastaju tijekom hladnog rata - Barnum uz oca, a Fred u potrazi za svojim. Polubraća se sve više udaljavaju, a Fred nestane bez traga. Na Filmskom festivalu u Berlinu 1990., dok se Zid još ruši, Barnum saznaje da se Fred vratio. Fredov identitet napokon je otkriven, a dvojica polubraće imaju priliku da se ponovno zbliže.

 

Žanr: ratna drama

Glavne uloge: Frank Kjosas, Ghita Norby, Marianne Nielsen, Mariann Hole

Redatelj: Per-Olav Sorensen

 

 


Srijeda, 25.04.2018. u 23:00h, (07)
Najava epizode:
Mladi Barnum od Freda za rođendan dobije pisaći stroj i odmah počinje pisati. Barnum se zaljubljuje u Vivian, no kada to kaže Fredu, koji također gaji osjećaje prema njoj, stariji polubrat iznenada nestane. Nakon nekoliko godina, Fredovu jaknu pronađu u luci u Kopenhagenu, pa obitelj priredi pogreb za izgubljenoga sina i brata.


Četvrtak, 26.04.2018. u 23:00h, (08)
Najava epizode:
Barnum odluči ostaviti Vivian, i vraća se u Røst kako bi stigao na vagon. Nenadano, Røst je baš mjesto gdje će isplivati neke istine na vidjelo. Kada ga Peder pozove u Berlin kako bi prodali scenarije, Barnum mu se pridruži. Kako bilo, Boletta ga žurno poziva natrag jer se Fred pojavio.

 

POLUBRAT P1

POLUBRAT P2

POLUBRAT P3