SERIJU "OLUJA" U PROGRAMU OBN TV MOŽETE PRATITI OD 03.02.2017.

Od ponedjeljka do petka u 18:00;

(Firtina)

Radnja ove serije i njeni interesantni likovi će vas nasmijati, rasplakati, pokazati sve zaplete i intrige koji se mogu naći na putu pravoj ljubavi, ali i dati vam priliku da pratite razvoj romanse između glavnih likova. A glavni likovi Oluje su zgodniseoski mladić, Ali i tvrdoglava i lijepa Zeynep. Kako je obično zabranjeno voće najslađe, tako se i njih dvoje zaljubljuju jedno u drugo. Alijev otac, Hasan, sanja o tome da postane bogat  i odgovara mu to što je Ali zaljubljen u bogatu djevojku. Međutim, majka lijepe Zeynep, Emine, pokušava spriječiti njihovu vezu.  Njoj se nimalo ne dopada ideja da se njena kćerka uda za siromašnog radnika, te se svim silama trudi da razdvoji dvoje mladih, baš kao i Zeynepin brat, Dursun. Njihova želja je Zeynep udati za nekog vrijednog njihove porodice, poput zlatara Ramazana....
 
Glavne uloge: Burçin Terzioğlu, Murat Yıldırım, Zerrin Sümer, Jale Aylanç, Salih Kalyon, Münir Canar, Erkan Can
Ayşen Gruda, Orhan Eşkin, Ömür Arpacı
Scenarist: Gökhan Horzum
Režija: Metin Balekoğlu
 
 
 

 

Ponedjeljak, 27.02.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Sakine je i dalje bijesna na Hasana. U okviru svojih poslovnih planova, Naz u selo dovodi i svog oca. Naravno, sve s ciljem da što duže ostane i zavede Alija. Naz u svoju igru uvlači sve više seljana, a oca nagovara na kupnju kuće koju za sebe opremaju Ali i Zejnep. Zejnep ne može vjerovati da Ali i pomišlja na prodaju. Besim zaprosi Ilkimu.


Utorak, 28.02.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Ali još jednom dokazuje svoju ljubav prema Zeynep tako što odbije prodati kuću. Naz je na rubu živaca, te je još odlučnija u namjeri napakostiti im i razdvojiti ih. Traje proslava sunneta, dolazi i Naz. Iklima je prihvatila Besimovu bračnu ponudu, te je šokirana kada se odjednom pojavi njen davno nestali muž Ismail. Dvoje zaljubljenih moraju donijeti veoma važnu odluku.


Srijeda, 01.03.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Emine posumnja kako je Fevzi vara , pa se počne čudno ponašati. S puškom istjera supruga iz kuće. U međuvremenu, Naz nastavlja svoju igru, a Zeynep posumnja kada se ona javi na Alijev telefon. Unatoč tomu, njih dvoje odluče zakazati datum vjenčanja. Besim i Ismail ne podnose jedan drugoga i samo je pitanje kada će doći do sukoba, a Besima traže i sumnjivi tipovi.


Četvrtak, 02.03.2017. u 18:00h
Najava epizoda:
Nepoznati tipovi se kod hodže raspituju za Besima. Razgovor načuje Ismail i odvede ih do njega. Postane opasno za sve i Ali se odlučuje na kardinalan potez. Naz razgovara sa Zeynep te joj kaže nešto što je razbjesni. Zeynep, iako sigurnu u Alijevu ljubav, počinju proganjati sumnje. Emine i dalje provodi svoju ljubomoru, a Fevzi ne zna odakle joj sve te ideje. Situacija se uskoro razjasni.


Petak, 03.03.2017. u 18:00h
Najava epizoda:
Besim i Iklima odlaze u Van, pod pritiskom Ismaila i osvetnika koji su došli u selo. Hasan je dobio novi posao gdje je okružen ženama. Baš kad je pomislio da je osvojio Sakineino srce, ponovo dolazi do komplikacija. Iako je određen datum Zeynepine i Alijeve svadbe, situacija između njih dvoje nije nimalo obećavajuća. Ramazan nastavlja sa svojim zlim planovima, a u tome mu se pridružuje i Naz.