SERIJU "OLUJA" U PROGRAMU OBN TV MOŽETE PRATITI OD 03.02.2017.

Od ponedjeljka do petka u 18:00;

(Firtina)

Radnja ove serije i njeni interesantni likovi će vas nasmijati, rasplakati, pokazati sve zaplete i intrige koji se mogu naći na putu pravoj ljubavi, ali i dati vam priliku da pratite razvoj romanse između glavnih likova. A glavni likovi Oluje su zgodniseoski mladić, Ali i tvrdoglava i lijepa Zeynep. Kako je obično zabranjeno voće najslađe, tako se i njih dvoje zaljubljuju jedno u drugo. Alijev otac, Hasan, sanja o tome da postane bogat  i odgovara mu to što je Ali zaljubljen u bogatu djevojku. Međutim, majka lijepe Zeynep, Emine, pokušava spriječiti njihovu vezu.  Njoj se nimalo ne dopada ideja da se njena kćerka uda za siromašnog radnika, te se svim silama trudi da razdvoji dvoje mladih, baš kao i Zeynepin brat, Dursun. Njihova želja je Zeynep udati za nekog vrijednog njihove porodice, poput zlatara Ramazana....
 
Glavne uloge: Burçin Terzioğlu, Murat Yıldırım, Zerrin Sümer, Jale Aylanç, Salih Kalyon, Münir Canar, Erkan Can
Ayşen Gruda, Orhan Eşkin, Ömür Arpacı
Scenarist: Gökhan Horzum
Režija: Metin Balekoğlu
 
 
 

 

Petak, 24.03.2017. u 18:00h
Najava epizoda:
Hasan i Fevzi odluče iskoristiti lakovjernost stanovnika naselja i smisle operaciju sa pitama, koja se pokaže uspješnom. Žene počinju pristizati i donositi tepsije sa pitama. Iste, naravno, nisu promakle Hasanovom oku. U isto vrijeme i trguju i flertuju sa ženama, što im donosi nove nevolje. Još jednom se pokazalo kako su Ali i Zeynep čvrsto povezani. Iako ne znaju ništa jedno o drugom, njih dvoje u isto vrijeme odluče ponovo nositi svoje zaručničko prstenje.


Ponedjeljak, 27.03.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Glupa ideja sa duhovima i pitama donosi Hasanu i Favziju veliko zadovoljstvo. Sve žene u naselju nasjele su na priču. Zeynep se plaši da ne izgubi Alija, te je spremna na sve kako se to ne bi dogodilo. Međutim, primit će telefonski poziv koji će ponovo sve iskomplicirati. Ali se odluči pratiti je i otkrije zapanjujuću stvar.


Utorak, 28.03.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Kako ne bi izgubila Alija, Zeynep u tajnosti prihvati jednu poslovnu ponudu. Ali je siguran da Zeynep nešto smjera, ali ne može nikako da shvati o čemu je riječ. To je još jedan razlog koji ih razdvaja. Hasan i Fevzi su i dalje u poslu sa pitama, ali in uđivaju u raskalašenosti. Dursun pravi malu grešku zbog koje Melahat pobjesni. Ziya je i dalje ludo zaljubljen u Gamze.


Srijeda, 29.03.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Zeynep sprema rođendansku zabavu za Alija koja će sa sobom donijeti mnogo lijepih trenutaka. Svi su presretni zbog njih dvoje, ali uskoro će se ispriječiti novi problemi. U Farukovoj firmi nastane kaos zbog netočnog financijskog izvješća. Zejnep preuzme tuđu krivicu, ali i dobije vlastiti ured. Hasan i Fevzi su u velikim problemima sa policijom.


Četvrtak, 30.03.2017. u 18:00h
Najava epizode:
Melahat odlazi u Bilalinu kancelariju kako bi vidjela Dursuna. Dursun se nađe u nezgodnoj situaciji koja unese pometnju u okolinu. Fevzi i Hasan prežive pakao sa ženama iz naselja. Morat će promijeniti principe svoga poslovanja. Zeynep je odlučila da se malo više posveti poslu. Ali se sprema s njom razgovarati o veoma ozbiljnoj temi, ali na vrlo čudan način.