Od ponedjeljka do petka u 20:55h;

(Kinali Kar)

Ali Ogretmen iz Istanbula dolazi u Kinali Kar na mjesto učitelja. U selu odmah pronalazi prijatelje, Kambera, Redžepa i Omera. Ali, pronalazi i Nazar. Buntovnu djevojku koja tvrdi da je Ali njena sudbina.
Najavljen njenim snovima, ovaj atraktivni stranac upravo zbog nje je došao u Kinali Kar, samouvjerena je Nazar. To naravno ne odgovara njenoj majci, zloj i proračunatoj ženi, koja je upravnica sela, a ambicije želi ostvariti i udajom kćeri za bogatog Cabbar Agu. No, Nazar će učiniti nepredvidivu stvar. Odsjeće svoju dugu kosu i tako pronaći spas od braka bez ljubavi. Jer, tradicija ovog malog mjesta nalaže da mladenka ne može imati kratku kosu.
Ultimativna zvijezda Turske, glumac, pjevač i showman Emrah Ipek u turskoj ljubavnoj drami Nazar u ulozi Alija Ogretmena, sa atraktvnom Ozlem Conker, koja je slavu stekla upravo ulogom bunotvne Nazar.
„Ja sam osoba koja je počela raditi još od rane mladosti. Posao čovjeka osposobljava u mnogim aspektima te uči ga različitim vrijednostima. Od rane mladosti sam naučila da se borim u životu i mislim da iz toga crpim svoju snagu i energiju. Nisam kukavica niti osoba koja bježi od odgovornosti", izjavila je jednom prilikom Ozlem, pojašnjavajući svoj trnoviti put do uspjeha i slave u svijetu turskih telenovela.

Žanr: drama, Turska

Uloge: Emrah, Özlem Conker, Mustafa Avkiran

Reditelj: Taner Akvardar

 

 

 

 

Srijeda, 20.09.2017. u 20:55h
Najava epizode:
Sureja nastavlja plesti svoju mrežu. Preko Demira pozove Redžepa i ponudi mu posao u šumi kako bi svom djetetu mogao napraviti krov nad glavom. Tako želi oslabiti Omera. U školi je proslava. Alija gane donacija djece za one koji nemaju škole. Džabar aga šalje slugu na tržnicu da otkrije tko kupuje ribu po nabavnoj cijeni. Ruhi se snađe u zadnji trenutak i ugledavši Redžepa da mu novac. Ali se raspituje kod Omera o tome ima li vijesti o Nazar.


Četvrtak, 21.09.2017. u 20:55h
Najava epizode:
Redžep pokazuje bratu i Aliju novac, a poslije im saopćava da ide raditi u šumu. Edže saznaje za Nazar i cijelu priču s Alijem. Omer odlazi vidjeti Šahnaz i povede Alija. To će biti izvrsna prilika da učitelj vidi svoju ljubav. Oni se grle, a sve to ugleda Lamija. Kamberu je sve gore nakon što ga je Sureja na izborima optužila za ludilo. Šahnaz dolazi u Kinali Kar tražiti od Nafile travu od koje se spava.


Petak, 22.09.2017. u 20:55h
Najava epizode:
Redžep i Omer se svađaju nako što je Redžep počeo raditi u šumi. Riza i Sumru razgovaraju u suton, ali ih prekine pijani Jusuf. Razglasi cijelom imanju kako je Sumru spavala s njim te ju mora oženiti. Halilu se smrači pred očima. Kamberu je sve lošije. Jedini je izlaz u Zehri, ali svi zanju kako je ta priča nemoguća. Nazar stavlja travu za spavanje u večeru i svi pospu na imanju kako bi se ona i Ali mogli naći ispod drveta s maramama.


Ponedjeljak, 25.09.2017. u 20:55h
Najava epizode:
Pinar je zabrinuta jer je Mehmet napustio školu i osjeća se odgovornom. Sureja javlja Sumri i Fadik kako se udaju narednog tjedna. Sumra prijeti da će se ubiti ako je pokušaju udati za Jusufa. Džabar aga pokušava saznati tko mu uzima robu ispred nosa. Kada sazna tko je, optuži Nazar, a kasnije i sve ukućane. Ali i Omer odvode Kambera na psihijatrijsko vještačenje. Halil obećava da će Sumru dati Rizi.


Utorak, 26.09.2017. u 20:55h
Najava epizode:
Došao je dan svadne Halilovih kćerki. Na svadbi se pojavljuju i Džabar aga i Nazar. Edže odmah primjeti napetost, a Nazar kako je liječnica zaljubljena u Alija. Džabar aga je smislio da pusti branu i poplavi Kinali Kar kao osvetu za krađu ribe. Ali saznaje kako je njegov otac umiješan u sve. Na svadbu dolazi i Jusuf s pištoljem. U hrvanju s Rizom on strada od metka. Selo počinje plaviti.

 

NAZAR popuna

NAZAR popuna 1