Svakog dana u 21 sat

(Benim Adim Melek)


 
Melek je prije svega majka. Iako njen životni put nije nimalo lak, majčinstvo je ono što ju drži na životu. Ona je spremna dati sve za svoje troje djece. Dok obnavlja svoj život i počinje sve ispočetka, upoznat će što znači istinska ljubav, ali i bol.

 

Žanr: turska drama

Uloge: Nehir Erdogan, Kutsi, Mustafa Mert Koç

Autor: Cem Akyoldaş

 

 

Četvrtak, 24.09.2020. u 21:00h (42)
Najava epizoda:
Kadrije poziva Vildan na kafu, a Vildan zna da mora postojati valjan razlog za njen poziv. Zumrut odlazi kod Merjem i uvjerava ju kako je Halilova veza sa Melek već odavno završena i kako bi voljela da joj ona bude snaha. Dolazi do svađe između Alpaja i Defne kada mu ona saspe istinu u lice. Melek se izvinjava Halilu za svu bol koju mu je nanijela. U trenutku kada joj Halil pokušava pomoći, dolazi Alpaj i izaziva scenu. Povrijeđeni Mithat odlazi kod svoje voljene i optužuje ju da mu je lagala cijelo vrijeme. Omer i Defne odlaze na prekrasni  Halfeti i uživaju u njegovim čarima. Vildan se brine za budućnost svog sina.


Petak, 25.09.2020. u 21:00h (43)
Najava epizoda:
Zehra se žali Bašak kako se ne želi baviti s Defne jer joj nije potrebna njena pomoć pored Omera koji svakodnevno nalazi način da se nađe s njom. Sejit Ali govori Midhatu da mu je teško što ne dolazi kući danima i da se nada kako se seli u kuću na selu kako bi se ženio. Midhat ne može shvatiti kako se njegov otac može ponašati kao da je oprostio Melek. Mali Sejit Ali teško podnosi gubitak mačke zbog čega je Melek još više zabrinuta za svoju bolest i moguću smrt.


Subota, 26.09.2020. u 21:00h (44)
Najava epizoda:
Alpaj dolazi u han nastojeći ukaljati čast svoje bivše supruge, a Mahmut i Mithat se iskaljuju na njemu. Džumali staje na stranu Alpaja i govori Karadaglarima kako neće dopustiti da Melek našteti Halilovom ugledu. Sejit Ali zabranjuje Melek rad u radionici, a ona pada u očaj zbog nepravde koja joj je učinjena. Omer i Defne uživaju slušajući Mirzine i Halilove ispovijesti, a ljubav između njih rasplamsava se sve više. Džumali obavještava ukućane kako će bez Halilovog znanja ići zaprositi Merjem. Vildan plačući moli sina da se udalji od Defne, te da njih dvoje napuste nezdravu sredinu u kojoj žive.


Nedjelja, 27.09.2020. u 21:00h (45)
Najava epizoda:
Kadrije ponovno Mahmuta uvjerava u svoju priču kako ona misli dobro Melekinoj djeci i da se zato miješa u sve. Melek govori Keremu kako ne želi da se on brine za njihov opstanak već da razmišlja o svom obrazovanju. Funda poziva Melek da se sastanu obzirom da Alpaj želi djecu natrag, a ona ne. Zumrut je odlučna isprositi Merjem iako Halil ne zna ništa za to. Zaposlenici u dućanu primjećuju neku promjenu na Midhatu, te sumnjaju na to da se zaljubio, no on im ne želi govoriti o svojim osjećanjima. Halil savjetuje Omera da dobro razmislio svom odnosu s Defne jer može povrijediti i sebe i nju.


Ponedjeljak, 28.09.2020. u 21:00h (46)
Najava epizoda:
Sejit Ali saznaje od Kadrije kako Melek i dalje odlazi u radionicu, te se upućuje tamo. Po prvi put dolazi do okršaja između Sejit Alija i Hafiza. Alpaj saznaje da je Kerem počeo igrati u klubu, te smišlja plan kako mu se umiliti i izmamiti novac od njega. Kenan odlazi kod Sejit Alija po izgovorom da želi unajmiti dućan, pa mu Sejit Ali odlučuje iznajmiti svoj. Mahmut i Mithat su šokirani odlukom njihovog oca. Mahmut odlazi u radionicu i napada Melek. Hafiz osjeća oštar bol u srcu i Halil je zabrinut za njegovo stanje. Džumali se sprema tražiti Merjeminu ruku i dalje tajeći od svog sina. Sejit Ali odlazi na grob svojih i Džumalijevih roditelja tražeći oprost zbog neispunjenog obećanja.


Utorak, 29.09.2020. u 21:00h (47)
Najava epizoda:
Sejit Ali je umoran od toga da nitko ne poštuje njegove riječi, te zbog toga želi sve napustiti na što se Nefise ljuti. Alpaj je iznenađen kada od trenera Nurullaha sazna da je Kerem u timu Gaziantep Spora. Halil je bijesan jer je u hanu čuo kako navodno ide prositi Merjem. Sejit Alija jedino njegov mali unuk uspijeva svakodnevno oraspoložiti svojim novim igrama i maštanjima. Melek odlučuje napustiti konak i radionicu kako bi svima vratila mir iako se na veliko čudo Midhat protivi tome. Halil je slomljen Hafizovim srčanim udarom.


Srijeda, 30.09.2020. u 21:00h (48)
Najava epizoda:
Sejit Ali dovodi malog unuka u svoj restoran nudeći mu da kuša najukusniji kebab na svijetu Njegovu radost kvari vijest o tome kako je Hafiz imao srčani udar, te žurno odlazi u bolnicu. Alpaj odlazi u Keremov klub i Kerem diže ruku na njega govoreći mu da ode iz njihovog života. Omer i Defne obećavaju jedno drugom da će se boriti za njihovu ljubav. Halil prekorijeva oca što je od njega zatajio tako važnu stvar. Svi ostaju silno pogođeni kada od Omera dobiju vijest da se Hafiz neće izvući. Zehra priznaje majci kako je bijesna što je Defne koristi kako bi zatajila svoju vezu sa Omerom, a Bašak joj govori kako će porazgovarati sa Melek...