Od ponedjeljka do petka u 20:00h;

(Elif)

Elif je priča o dobrodušnoj djevojčici koja postaje pijun u suparničkim igrama porodice Emiroglu. Elif ima samo šest godina kada je njena majka Melek tajno prepušta imućnom Emiroglu domaćinstvu da u njemu, poput svoje majke, odraste kao sluškinja na imanju. Iako to ona ne zna, Elif je dijete Kenana Emiroglua, najstarijeg sina u porodici. On nije svjestan da je Elif njegovo dijete, iako je bio zaljubljen u njenu majku Melek prije nego ga je ona, kako on to misli, napustila. Zapravo, Melek je prije šest godina pobjegla sa imanja, plašeći se za život svoje kćerke. Da li sada Elifina urođena dobrota može ispraviti sva zla učinjena njoj i njenoj porodici i donijeti sreću na Emiroglu imanje?

Žanr: drama, Turska, (III - sezona 2016-2017.)

Uloge: Selin Sezgin, Altuğ Seçkiner, Isabella Damla Güvenilir, Aysun Güven, Cemre Melis Çınar, Zeynep Öğren, Emre Kivilicim

Reditelj: Emine Fulya Yavuzoğlu i Oguz Ayaz

 
 
 

 

 

Ponedjeljak, 23.10.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Osjećajući se primoranom da ode u Kodžaeli, Melek daje otkaz u krojačnici i priopćava obitelji svoje namjere. Unatoč njihovom nastojanju da je odgovore, Melek ostaje pri svojoj odluci. U nemogućnosti da i dalje krije istinu i sve većeg pritiska, Selim otkriva Zejnep da je bolestan i da umire. Nakon prvotnog šoka i mišljenja da sanja, Zejnep se vraća u gorku i strašnu stvarnost.


Utorak, 24.10.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Zejnep je shrvana saznanjem da Selim neće dugo živjeti. On ju moli da se suzdrži i ne kaže ništa majci i Melek. Melek sa Jahjom dogovara detalje oko putovanja te se sprema za odlazak u Kodžaeli. Elif se ne želi odvojiti od obitelji, odlazi do Jusufa i moli ga da nagovori Melek da ne idu u Kodžaeli. Zahvaljujući Selimovom poslovnom iskustvu, firma Efeler uspjeva dobiti novi poslovni projekat sa starim klijentom.


Srijeda, 25.10.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Melek i Elif su spremne krenuti u Kodžaeli. Sitare saznaje da Melek odlazi jer misli da Jusuf ima ljubavnu vezu sa Lejlom. To prenosi Jusufu i nagovara ga da spriječi Melek da ode. Jusuf u poslednjem trenutku uspijeva zaustaviti automobil u kojem je Melek te je moli da razgovaraju. Govori joj da je sve samo nesporazum. Jahja je bijesan jer nije uspio odvesti Melek prije Jusufovog dolaska. Zejnep dobija stomačne bolove i hitno odlazi u bolnicu.


Četvrtak, 26.10.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Jusuf saopćava Melek da je Selim bolestan nakon čega Melek odustaje od putovanja. Jahja je ogorčen Jusufovim postupkom i planira mu se osvetiti. Lejla je šokirana saznanjem da je Jusuf spriječio Melek da ode. Razočarana što njen plan nije uspio, zatvara se u sobu i pije lijekove s namjerom da se ubije. Zejnep se vraća iz bolnice bez ikakvih posljedica po bebu i nju. Selim pada u nesvijest pred cijelom obitelji.