Od ponedjeljka do petka u 20:00h;

(Elif)

Elif je priča o dobrodušnoj djevojčici koja postaje pijun u suparničkim igrama porodice Emiroglu. Elif ima samo šest godina kada je njena majka Melek tajno prepušta imućnom Emiroglu domaćinstvu da u njemu, poput svoje majke, odraste kao sluškinja na imanju. Iako to ona ne zna, Elif je dijete Kenana Emiroglua, najstarijeg sina u porodici. On nije svjestan da je Elif njegovo dijete, iako je bio zaljubljen u njenu majku Melek prije nego ga je ona, kako on to misli, napustila. Zapravo, Melek je prije šest godina pobjegla sa imanja, plašeći se za život svoje kćerke. Da li sada Elifina urođena dobrota može ispraviti sva zla učinjena njoj i njenoj porodici i donijeti sreću na Emiroglu imanje?

Žanr: drama, Turska, (III - sezona 2016-2017.)

Uloge: Selin Sezgin, Altuğ Seçkiner, Isabella Damla Güvenilir, Aysun Güven, Cemre Melis Çınar, Zeynep Öğren, Emre Kivilicim

Reditelj: Emine Fulya Yavuzoğlu i Oguz Ayaz

 
 
 

 

 

 

Srijeda, 20.09.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Bahrije i Feraje svojom smicalicom uspijevaju ponovno navesti Sitare da posumnja u svoje sposobnosti i ona se preda depresiji. Nakon što mu u knjižnicu dođu studenti, Jusuf dobije ideju da prostor preuredi u kafe knjižnicu. Čuvši razgovor ukućana, Elif smišlja plan kako da pomogne Jusufu da spasi knjižaru. Iako se Vejsel ne slaže sa njim, Murat čvrsto stoji iza svoje odlučnosti da bez bilo čije pomoći hrani svoju obitelj.


Četvrtak, 21.09.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Jusuf traži Melekino mišljenje o njegovoj namjeri da preuredi knjižaru. Oduševljena idejom Melek nudi svoju pomoć i baca se na posao. Elif i Indži nastoje krišom izaći iz kuće kako bi pomogle Jusufu na svoj način. Jusuf sa Orhanom razmjenjuje ideje oko preuređenja. Ali, kao i uvijek, to ne prolazi bez Orhanovih zadirkivanja.


Petak, 22.09.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Jusuf je iznenađen i iznimno zahvalan na Melekinoj ažurnosti na preuređenju knjižare. Alije je sve zabrinutija zbog Selimova čestih vrtoglavica. Elif i Indži ostaju šokirane nagradom za svoj divni gest. Želeći da i ona ima udjela u preuređenju knjižare, Lejla rješava nastali problem sa stolicama. Nakon što su saznali da se Sitare vratila na stari posao, Selim i Jusuf odlaze do „My rose“.


Ponedjeljak, 25.09.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Iako ljuta na Elif i Indži što su lagale, Melek je istodobno oduševljena njihovim postupkom i ponosna. Selim i Jusuf spašavaju Sitare iz ruku pijanog gosta i odvode je kući gdje je svi dočekuju sa razumijevanjem. Jusuf uz Melekinu pomoć privodi kraju preuređenje knjižare. Premda zabrinuta zbog šefovih prijetnji, Sitare ipak uspijeva ostati hladnokrvna.


Utorak, 26.09.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Sve je spremno za zvanično otvaranje Jusufove kafe-knjižnice. S uzbuđenjem se svi okupljaju ispred, ali doživljaj im kvari iznenadno pucanje ljudi iz kluba koji žele odvesti Sitare. Sitare pristaje da se vrati u klub, ali to Jusuf i Selim ne dopuštaju. Dolazi do tuče između njih i ljudi. Lejla krije od majke da je bila očevidac tuče ispred Jusufove knjižare. Selim ponovno ima jake glavobolje. Obitelj ga podsjeća na posjet liječniku. Elif je vidjela Sitare kao plače u svojoj sobi, stoga ona i Indži smišljaju iznenađenje kako bi je oraspložile.