NOVA 4. sezona serije ekskluzvno na OBN-u!

(Elif)

Nakon što je najdugovječnija moderna turska serija Elif doživjela pred bosanskohercegovačkom publikom pravi procvat, očekuje nas i nova 4. sezona. Iako je bio najavljen kraj nakon treće sezone, publika u 15 zemalja odlučila je da i dalje želi gledati priču o obitelji Emiroglu i simpatičnoj djevojčici Elif.
Sada je već jasno kako je Elif do sada najgledanija turska serija u BiH, jer nijedna nije imala tako visoke rejtinge s toliko mnogo epizoda. Producenti su s razlogom odlučili snimiti i novu sezonu, koju će gledatelji TV OBN moći pratiti od 14. novembra/studenog. Publika u petnaest zemalja svijeta, koja trenutačno prati zbivanja oko obitelji Emiroglu, rekla je jasno putem rejtinga kako želi još nastavaka. Kako bi im ispunili tu želju, producenti i autori serije uvode nove likove, usložnjavaju priču i ponovno uspijevaju prikovati gledatelje uz TV ekrane. Nakon što je serija porušila sve rekorde u Indoneziji i osvojila njihovu najveću TV nagradu, isto se događa i u zemljama Latinske Amerike. U Čileu i Kolumbiji Elif je redovito na 30% sharea, što je veliki uspjeh s obzirom na tradiciju sapunica koje imaju te zemlje. Producenti su odlučili u 4. sezoni napraviti totalnu promjenu, te zadržati samo djevojčice Elif i Indži, a uvesti mnogo zanimljivih i lijepih novih lica. Nakon teške prometne nesreće, Elif nastavlja život razdvojena od svoje obitelji, u potpuno novom okruženju u vili gđe Madžide. Zet Tarik i zlonamjerna služavka Vildan skrivaju Elif, kako je Madžide, koja ju mjesecima traži, ne bi uspjela naći. U vili se vrše pripreme povodom povratka iz Amerike Kerema, sina gđe Madžide. On će biti jedna od glavnih uloga zajedno sa lijepom Rejhan, koja u vilu stiže kao sluškinja. Za Elif početak sezone je depresivan i tužan, ali su producenti kasnije pripremili izenađenje. Pored preslatke Isabelle Damle Güvenilir u ulozi Elif, ostale će uloge odigrati Nevzat Can, Yıldız Asyalı, Hasan Ballıktaş, Derya Şen i Çağla Şimşek jedna od najljepših i najperspektivnijih mladih glumica u Turskoj koja igra Rejhan.


Žanr: drama, Turska, (IV - sezona 2017-2018.)

Uloge: İsabella Damla Güvenilir, Nevzat Can, Çağla Şimşek, Hasan Ballıktaş, Derya Şen i dr.

Reditelji: Betül Sevim i Çağıl Aydoğdu

 

 

 

Srijeda, 25.04.2018. u 19:30h
Najava epizode:
Madžide se naglo razboli zbog stresa i pritiska. Tarik to vidi kao iznenadnu priliku da svoj plan provede u djelo. Premda ju grize savjest, Vildan je, pristisnuta okolnostima, primorana Madžide podmetnuti tablete. Parla se neugodno iznenadi kada po povratku sa putovanja zatekne Sureju u kući, te počinje sa provociranjem. Ali Sureja joj ne ostaje dužna.


Četvrtak, 26.04.2018. u 20:00h
Najava epizode:
Humejru obuzima ogroman strah kada u krevetu zatekne majku nepomičnu i hladnu kao led. Tulaj je sve zabrinutija za Indži zbog njena stanja i uvjerenosti da je vidjela Melek. Leman se ne može pomiriti sa činjenicom da se Žulide vratila na posao. Premda Melek svim srcem želi biti od koristi i pomoći Žulide u kući, nesretne okolnosti joj ne dozvoljavaju da to postigne.


Petak, 27.04.2018. u 20:00h
Najava epizode:
Leman vidi čovjeka koji ulazi u Žulideinu kuću te, s namjerom da ju osramoti, to prenosi susjedima. Šafak to čuje i ljuti se na majku. Vejsel je primoran kazati Indži da su Elif, Melek i Jusuf poginuli u nesreći. Gđa Madžide je loše zbog lijekova koje pije. Elif i Sureja joj nastoje biti podrška. Elif pati za majkom, ali joj prija Surejina pažnja i ljubav. Tarik je bijesan na svoje ljude koji ne mogu pronaći Melek i ubiti ju.


Ponedjeljak, 30.04.2018. u 20:00h
Najava epizode:
Rana odlazi Humejri u posjetu ne javljajuću ništa Tariku. Tarik je nervozan što ne zna gdje je, te joj šalje poruke. Za to vrijeme dvije se suparnice hvale jedna drugoj glede svog muškarca. Potom Rana ugleda nešto što ju razbjesni. Junus je nervozan zbog Birdžinog opuštenog ponašanja u uredu i nemogućnosti da se skoncentrira na svoj posao.


Utorak, 01.05.2018. u 20:00h
Najava epizode:
Rana je pogođena saznanjem da je Tarik kupio naušnice Humejri, a ne njoj. Kada joj on ipak pošalje taj poklon, ona pobjesni. Iako mu ona govori da želi da bude samo njen, Tarik insistira da još neko vrijeme održi povezanost s Humejrom. Birdže se ispričava Junusu zbog uznemiravanja i poziva ga na zabavu svoje prijateljice. Indži je potištena i ne želi se igrati sa Emirhanom.