NOVA 4. sezona serije ekskluzvno na OBN-u!

(Elif)

Nakon što je najdugovječnija moderna turska serija Elif doživjela pred bosanskohercegovačkom publikom pravi procvat, očekuje nas i nova 4. sezona. Iako je bio najavljen kraj nakon treće sezone, publika u 15 zemalja odlučila je da i dalje želi gledati priču o obitelji Emiroglu i simpatičnoj djevojčici Elif.
Sada je već jasno kako je Elif do sada najgledanija turska serija u BiH, jer nijedna nije imala tako visoke rejtinge s toliko mnogo epizoda. Producenti su s razlogom odlučili snimiti i novu sezonu, koju će gledatelji TV OBN moći pratiti od 14. novembra/studenog. Publika u petnaest zemalja svijeta, koja trenutačno prati zbivanja oko obitelji Emiroglu, rekla je jasno putem rejtinga kako želi još nastavaka. Kako bi im ispunili tu želju, producenti i autori serije uvode nove likove, usložnjavaju priču i ponovno uspijevaju prikovati gledatelje uz TV ekrane. Nakon što je serija porušila sve rekorde u Indoneziji i osvojila njihovu najveću TV nagradu, isto se događa i u zemljama Latinske Amerike. U Čileu i Kolumbiji Elif je redovito na 30% sharea, što je veliki uspjeh s obzirom na tradiciju sapunica koje imaju te zemlje. Producenti su odlučili u 4. sezoni napraviti totalnu promjenu, te zadržati samo djevojčice Elif i Indži, a uvesti mnogo zanimljivih i lijepih novih lica. Nakon teške prometne nesreće, Elif nastavlja život razdvojena od svoje obitelji, u potpuno novom okruženju u vili gđe Madžide. Zet Tarik i zlonamjerna služavka Vildan skrivaju Elif, kako je Madžide, koja ju mjesecima traži, ne bi uspjela naći. U vili se vrše pripreme povodom povratka iz Amerike Kerema, sina gđe Madžide. On će biti jedna od glavnih uloga zajedno sa lijepom Rejhan, koja u vilu stiže kao sluškinja. Za Elif početak sezone je depresivan i tužan, ali su producenti kasnije pripremili izenađenje. Pored preslatke Isabelle Damle Güvenilir u ulozi Elif, ostale će uloge odigrati Nevzat Can, Yıldız Asyalı, Hasan Ballıktaş, Derya Şen i Çağla Şimşek jedna od najljepših i najperspektivnijih mladih glumica u Turskoj koja igra Rejhan.


Žanr: drama, Turska, (IV - sezona 2017-2018.)

Uloge: İsabella Damla Güvenilir, Nevzat Can, Çağla Şimşek, Hasan Ballıktaş, Derya Şen i dr.

Reditelji: Betül Sevim i Çağıl Aydoğdu

 

 

 

Četvrtak, 14.12.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Odnos između Elif i Rejhan je sve prisniji. Zajedno odlaze u kupovinu i zabavni park. Vildanina noćna mora postaje stvarnost. Tarik saznaje da Elif od sada boravi u vili i da Vildan nema kontrolu nad njom kao ranije. Tarik nastavlja sa prijetnjama da će je ubiti. Vildan zbog straha od Tarika pada u nesvijest. Humejra vidi Tarika kako izlazi iz Vildanine sobe i doživljava nervni slom. Za Tarikov odnos prema njoj krivi majku Madžide.


Petak, 15.12.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Tarik svoj bijes zbog Elif iskaljuje na Humejri. Povrijeđena Tarikovim riječima, Humejra optužuje majku za sve loše što joj se događa u životu. Kako bi joj ulio strah u kosti, Tarik Elif ispriča strašnu priču o djeci koja su prije nje boravila na imanju. Keremu je dosta Parlina omalovažavanja, te staje u obranu Rejhan.


Ponedjeljak, 18.12.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Rejhan je načula Parlu i Kerema i zaključila da se i Kerem priključio njenom ponižavanju i omalovažavanju što ju strašno povrijedi. Samo da je ostala trenutak više shvatila bi kako nije tako. Premda Elif nastoji udovoljiti Vildan, ipak ne nailazi na njenu susretljivost. Pokušaj da oženi sina Leman se obija o glavu. Parla priprema iznenađenje kako bi izgladila odnos sa Keremom.


Utorak, 13.12.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Parla je uznemirena zbog Rejhanina i Keremova zajedničkog dolaska kući, ali bojeći se Keremove reakcije, prešućuje to. Odluči se boriti za svoje mjesto na drugi način, u kuhinji. Zbog problema sa finansijama Tarik dolazi u situaciju da izgubi partnerstvo sa Zaferom. Dok Junus s jedne strane maltretira radnike firme, Rana s druge strane sluti da Tarik nešto mulja.


Srijeda, 20.12.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Tarik se, kako bi se riješio stresa koji je sam sebi izazvao, vraća kockarskom stolu. Madžide nastoji saznati što više o Elif i njenoj obitelji, ali Humejrin izliv bijesa remeti njen pokušaj. Tarik svojim postupkom ulijeva dodatni strah u Elifine kosti i jasno joj daje do znanja da će je ubiti ako mu postane smetnja. Strahujući za svoj i Elifin život, Vildan savjetuje Elif da ne izlazi iz sobe.