Od ponedjeljka do petka u 20:00h;

(Elif)

Elif je priča o dobrodušnoj djevojčici koja postaje pijun u suparničkim igrama porodice Emiroglu. Elif ima samo šest godina kada je njena majka Melek tajno prepušta imućnom Emiroglu domaćinstvu da u njemu, poput svoje majke, odraste kao sluškinja na imanju. Iako to ona ne zna, Elif je dijete Kenana Emiroglua, najstarijeg sina u porodici. On nije svjestan da je Elif njegovo dijete, iako je bio zaljubljen u njenu majku Melek prije nego ga je ona, kako on to misli, napustila. Zapravo, Melek je prije šest godina pobjegla sa imanja, plašeći se za život svoje kćerke. Da li sada Elifina urođena dobrota može ispraviti sva zla učinjena njoj i njenoj porodici i donijeti sreću na Emiroglu imanje?

Žanr: drama, Turska, (III - sezona 2016-2017.)

Uloge: Selin Sezgin, Altuğ Seçkiner, Isabella Damla Güvenilir, Aysun Güven, Cemre Melis Çınar, Zeynep Öğren, Emre Kivilicim

Reditelj: Emine Fulya Yavuzoğlu i Oguz Ayaz

 
 

 

Ponedjeljak, 27.02.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Umit na svečanosti u Elifinoj školi vreba priliku da ubije Elif. Ali Jusufovo pojavljivanje kvari njegov naum, zbog čega osmišlja plan kako da se riješi Jusufa. Saznanja do kojih dolazi rezultiraju bacanjem prvog mamca. Ostavljena poruka vraća Jusufa u bolnu prošlost. Zejnep poziva oca i Tulaj na imanje kako bi proslavili Tulajinu trudnoću. Da li će se Muratova zabuna konačno riješiti?


Utorak, 28.02.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Umit osmišljenim planom nastoji da jednim metkom ubije dva zeca. Da se riješi Melek i Elif i ujedno da za sve okrivi Jusufa. Ali kako bi to sproveo u djelo, mora ih sve okupiti na jedno mjesto. Prvi dio plana ispunjava Elifinom otmicom. S druge strane, Melek i Jusuf primaju poruke poziva u napuštenu fabriku. Dok Jusuf odlazi u namjeri da osveti svoju porodicu, Melek nastoji da što prije spasi svoju ćerku.


Srijeda, 01.03.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Jusuf vođen željom za osvetom ranjava Melek misleći da je Kambur, zbog čega se Melekine sumnje da je on Arzuin čovjek povećavaju. Umit iskorištava priliku i zaključava ih u napuštenoj fabrici, ali Jusuf nekako pronalazi način da ih izvuče. Selim sasvim slučajno ugleda Zejnep kako izlazi iz auta nepoznatog muškarca, što dovodi do velike svađe među njima. Kako bi je spasio, Jusuf ostavlja Melek u brvnari i odlazi po pomoć. Ali na povratku ga očekuje neprijatno iznenađenje.


Četvrtak, 02.03.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Kada Umit ugleda Jusufa, shvata da ga se mora riješiti prije nego što ga Arzu vidi. Unatoč rani od metka, Melek daje sve od sebe da pronađe Elif. Ubijeđena da ju je Arzu otela, odlazi njenoj kući, ali Umit u posljednjem trenutku uspijeva da izvede Elif. Zbog iscrpljenosti i gubitka krvi Melek gubi svijest. Slučajni prolaznik je pronalazi i odvodi u bolnicu.


Petak, 03.03.2017. u 20:00h
Najava epizode:
Selim se šokira kada sazna zbog čega je Melek dovedena u bolnicu. Pošto su dobili adresu na kojoj se Elif nalazi, Melek i Selim bez zadržavanja odlaze ju spasiti. Za to vrijeme, Jusuf se pokušava izvuči iz skladišta u kojem ga je Umit zaključao. Melek pronalazi Elif, ali nije ni svjesna kako je ušla pravo u zamku. Selim bez razmišljanja i rizikujući svoj život baca se u vatru i uspijeva ih spasiti.