Svakim danom u 20:55h

(Erkenci Kus)

 

Nihat (Berat Yenilmez) je glava obitelji i jako je bolestan od asme, neaktivan je, slab i vrijeme provodi kod kuće. Raduje se jutarnjem suncu, a kako bi mogao uživati u njemu njegova kćerka Sanem (Demet Özdemir) rano ustaje i otvara prozore. Nihatin obozava Sanem i zbog toga je zove Erkenci Kuş (Ptica Ranoranilica). Pored toga Sanem svako jutro otvara prodavnicu svoga oca koja je u naselju u kojem žive i radi u njoj.
Za razliku od njenje sestre Lejle (Öznur Serçeler), Sanem je prirodna i vesela mlada ljupka djevojka. Lejla po cijeli dan radi u magazinu "Kontes". Kada Sanem sazna da u tom magazinu traže radnike, aplicira za posao.
Vlasnik magazina Aziz ima dva sina: Džana (Can Yaman) i Emrea (Birand Tunca). Džan ne voli gradski život, voli prirodu, bavi se sportom i preferira skroman život. Emre je mlađi brat i potpuna je suprotnost - on je financijski direktor magazina.
Sanem se ubrzo nađe između dvije vatre jer se oba brata zaljube u nju. Ona mora birati između Emrea koji joj je pomogao kad je bilo najteže i Džana za kojim joj srce ludi.


 

Žanr: turska drama

Uloge: Demet Özdemir, Can Yaman, Öznur Serçeler

Autori: Cagri Bayrak i Aytac Cicek

 

 

Srijeda, 13.05.2020. u 21:00h (69)
Najava epizoda:
Muškarci u kvartu su u muci jer žene provode vrijeme u Mevkibinoj knjižnici, te ne posvećuju pozornost obiteljskom životu.  Sanem je ljubomorna na Džejdu posebice nakon što joj Džan u reportaži otkrije kako nije u vezi. U agenciji vlada panika zbog neuspjelih bilboarda. Melahat puni glavu Mevkibe kako Lejla i Sanem stalno kasne jer su u vezi s Emreom i Džanom.  Zbog toga Mevkibe u nevjerici odlazi do Džanove kuće kako bi provjerila Sanem. Ajlin smatra kako se Emre previše unio u igru s Lejlom i da je drugačije gleda, no on to ne želi priznati.


Četvrtak, 14.05.2020. u 21:00h (70)
Najava epizoda:
Sanem održava prezentaciju i svi prisutni su oduševljeni njenim performansom. Ajlin je bijesna, jer su njeni planovi da uništi Sanem pali u vodu. Dolazi do zbližavanja između Sanem i Džana kada Sanem ostane zaglavljena u toaletu i Džan joj priskače u pomoć. Džejda je razočarana, jer Džan ne pokazuje zanimanje za nju. Pijana Ajlin upozorava Deren na opasnost koja joj prijeti od Sanem i govori joj kako će joj ona oteti i položaj u agenciji i Džana. Emre dovozi Lejlu kući i priznaje joj kako ga nešto vuče prema njoj. Lejla je na sedmom nebu kada je Emre poljubi i kada shvati da su joj osjećaji uzvraćeni.


Petak, 15.05.2020. u 21:00h (71)
Najava epizoda:
Ajlin upozorava Emrea da ne sanja snove u kojima nije ona, no on ne želi više ništa s njom obzirom da samo loše budi u njemu. Lejla i Sanem su sretne jer je njihov ljubavni život dobio neku novu dimenziju s Emreom i Džanom. Mevkibe to ne primjećuje, no Melahat ne odustaje od namjere da joj dokaže kako je dobila dva zeta Divita. Džan unapređuje Sanem u spisateljicu agencije, te zbog toga Deren sumnja da su u vezi. Uprkos zbrci u agenciji, Džan i Sanem proživljavaju romantične trenutke u Džanovoj kući.


Subota, 16.05.2020. u 21:00 (72)
Najava epizoda:
Održava se snimanje u Osmanovom naselju i producent je ogorčen zbog stalnih upadica
nerazumnih mještana. Džejda dolazi javiti Džanu kako im je odobren sastanak sa Mackinnonom, ali joj Džan govori kako ima druge planove i kvari joj raspoloženje. Deren je šokirana Džanovim ponašanjem. Džan i Sanem odlaze na vikendicu i provode nezaboravne trenutke. Ajhan iskorištava priliku i poziva Džejdžeja na gledanje filma nasamo, no uspaničeni Džejdžej kvari romantičnu atmosferu. U dom obitelji Ajdin upada lopov i Mevkibe diže na noge cijelo susjedstvo.


Nedjelja, 17.05.2020. u 21:00h (73)
Najava epizoda:
Dok u kvartu vlada panika zbog lopova, Ajsun pokušava okriviti Mevkibe za to i preuzeti joj poziciju predsjednice. Međutim, ni to joj nije dovoljno, te započinje ogovarati Sanem u kvartu. Džan priznaje Emreu da je ludo zaljubljen u Sanem, no Emreu se to ne sviđa. Džejdžej otkriva Sanem kako je svi ogovaraju u agenciji da napreduje zbog njene veze sa Džanom. Emre je uzrujan jer je Ajlin objavila u novinama vijest od Džanovoj i Saneminoj vezi.


Ponedjeljak, 18.05.2020. u 21:00h (74)
Najava epizoda:
Uposlenici agencije Odlična Ideja su šokirani zbog vijesti koja je izašla u novinama. Sanem je silno uplašena i želi spriječiti da njeni roditelji i kolege saznaju pravu istinu o njoj i Džanu. Mevkibe posjećuje Džana kako bi se obračunala sa njim, ali je Sanem i Džan zbunjuju pričom koju su prethodno osmislili. Mevkibe se vraća u naselje i govori mještanima kako je vijest o Džanovoj i Saneminoj vezi lažna. Sanem i Džan provode ugodne trenutke u arhivi agencije, ali Deren prekida njihovo uživanje. Nihat je uvjeren kako će dobiti srčani udar, no njegova ga žena umiruje govoreći kako je sve to bila lažna uzbuna.


Utorak, 19.05.2020. u 21:00h (75)
Najava epizoda:
Mevkibe donosi neke zabrane Sanem i Lejli zbog vijesti u novinama što ih mnogo rastužuje. Džan odlazi na poslovnu večeru, no tamo ga slikaju s Džejdom i objavljuju u novinama. U kvartu i agenciji nastaje nova zbrka zbog vijesti. Džan pokušava organizirati romantični doručak sa Sanem, no ne uspijeva zbog kolega iz agencije. Osman odlazi na snimanje serije, no kao i obično, Muzaffer odlazi s njim i pravi ljubomorne ispade.