Od ponedjeljka do petka u 23:30h;

(The Good Wife)

U dramskoj seriji "Dobra žena" glavna glumica Alicia Florick (Julianna Margulies) tumači ulogu supruge i majke, koja nakon što joj suprug završi u zatvoru zbog slučaja političke korupcije i seksualnog skandala hrabro preuzima brigu o porodici.
Nakon što joj suprug priredi veliko poniženje zbog otkrivanja političke korupcije i seksualnog skandala, Alicia Florick se vraća svojoj advokatskoj karijeri. Kao mlađa partnerka u prestižnoj advokatskoj kancelariji u Čikagu, ona se pridružuje svom dugogodišnjem prijatelju i kolegi sa fakulteta Vilu Gardneru. Kao partner u kancelariji, Vil sa zanimanjem prati kako će se Alicia snaći na poslu nakon trinaestogodišnjeg odsustva iz sudnice. Ona je zahvalna što joj je najbolja parničarka u kancelariji ponudila mentorstvo, ali uskoro otkriva da ponuda ima posebne uslove i da će do uspjeha ipak morati da dođe sama.

Među mladim dvadesetogodišnjacima opsjednutima uspjehom Alicia upoznaje i svog glavnog konkurenta u borbi za mjesto punopravnog partnera – Kerija. Keri je na prvi pogled ljubazan, fin, ali je opsjednut položajem. Alicia saveznicu nalazi u Kalindi, nepokolebljivoj istražiteljki. Svakodnevno jačajući svoje samopouzdanje, ona postaje snažna žena sa karijerom koja želi svojoj porodici da nadomjesti sramotu koju je njen muž priredio. Četrnaestogodišnji Zak i trinaestogodišnja Grejs upoznaju mamu koja više nije samo dobra žena, već žena koja drži sudbinu u svojim rukama.

 
Žanr: politička dramska serija (SAD)
Kreator:Robert King i Michelle King
Uloge:Julianna Margulies, Matt Czuchry, Archie Panjabi, Graham Phillips, Makenzie Vega, Alan Cumming, Josh Charles, Christine Baranski
 
 
 
 


Srijeda, 24.05.2017. u 22:30h
Najava epizode:
Alicia slučajno postaje svjedokom ubojstva dok ubjeđuje Colina Sweeneyja da potpiše važne poslovne dokumente. Sweeneyjeva zaručnica Renata je uhićena zbog tog ubojstva. Budući da je Sweeny-jeva odvjetnica, Alicia ne može braniti Renatu, pa ju upućuje na Diane.


Četvrtak, 25.05.2017. u 22:30h
Najava epizode:
Tijekom obavljanja građanske dužnosti porotnice, Alicia izlazi sa drugim porotnikom na piće. Diane brani klijenta čiji je sin optužen za poticanje ilegalne prodaje lijekova online. Kalinda otkriva informacije zbog kojih se Diane mora povući.


Petak, 26.05.2017. u 23:30h
Najava epizode:
Alicia i Cary zastupaju bogataša koji u pokušaju da pridonese slučaju zapravo ugrožava cijelu parnicu. U Peterove ruke dolaze fotografije koje upućuju na to da ga Alicia vara. Diane i Canning ponovno su u sukobu nakon podataka o novom sukobu interesa.


Ponedjeljak, 29.05.2017. u 22:30h
Najava epizode:
Eli pokušava izdejstvovati da se Finn Polmar povuče iz državne odvjetničke utrke nakon što otkrije kako je možda podmitio drugog tužitelja da spasi svoju sestru iz zatvora. Nakon što se Finn povuče, Peter odlučuje ponuditi Diane priliku da zauzme to mjesto. Alicia se oprašta od Zacka koji odlazi na ljetni kamp.