Od ponedjeljka do četvrtka u 22:30h;
 
(The Good Wife)
 
U dramskoj seriji "Dobra žena" glavna glumica Alicia Florick (Julianna Margulies) tumači ulogu supruge i majke, koja nakon što joj suprug završi u zatvoru zbog slučaja političke korupcije i seksualnog skandala hrabro preuzima brigu o porodici. 
Nakon što joj suprug priredi veliko poniženje zbog otkrivanja političke korupcije i seksualnog skandala, Alicia Florick se vraća svojoj advokatskoj karijeri. Kao mlađa partnerka u prestižnoj advokatskoj kancelariji u Čikagu, ona se pridružuje svom dugogodišnjem prijatelju i kolegi sa fakulteta Vilu Gardneru. Kao partner u kancelariji, Vil sa zanimanjem prati kako će se Alicia snaći na poslu nakon trinaestogodišnjeg odsustva iz sudnice. Ona je zahvalna što joj je najbolja parničarka u kancelariji ponudila mentorstvo, ali uskoro otkriva da ponuda ima posebne uslove i da će do uspjeha ipak morati da dođe sama. 
 
Među mladim dvadesetogodišnjacima opsjednutima uspjehom Alicia upoznaje i svog glavnog konkurenta u borbi za mjesto punopravnog partnera – Kerija. Keri je na prvi pogled ljubazan, fin, ali je opsjednut položajem. Alicia saveznicu nalazi u Kalindi, nepokolebljivoj istražiteljki. Svakodnevno jačajući svoje samopouzdanje, ona postaje snažna žena sa karijerom koja želi svojoj porodici da nadomjesti sramotu koju je njen muž priredio. Četrnaestogodišnji Zak i trinaestogodišnja Grejs upoznaju mamu koja više nije samo dobra žena, već žena koja drži sudbinu u svojim rukama. 
 
 
Žanr: pravosudno-politička serija (SAD)
Kreator:Robert King i Michelle King
Uloge:Julianna Margulies, Matt Czuchry, Archie Panjabi, Graham Phillips, Makenzie Vega, Alan Cumming, Josh Charles, Christine Baranski
 
 
 
 

Ponedjeljak, 27.02.2017. u 23:25h
Najava epizode:
Lockhart i Gardner vode zajedničku tužbu protiv softverske tvrtke koja je omogućila sirijskoj vladi da "zagubi" američke državljane. Willa čeka teška odluka nakon postupka pred istražnom porotom.


Utorak, 28.02.2017. u 22:30h
Najava epizode:
Dok se u tvrtki vodi bitka za moć, Alicia i Caitlin suočavaju se sa starom suparnicom Nancy Crozier. Peter doznaje koju će cijenu platiti jer je postupio moralno.


Srijeda, 01.03.2017. u 22:40h
Najava epizode:
Alicia ponovno priskače u pomoć Colinu Sweeneyju kojeg tužba zbog seksualnog uznemiravanja sprječava da preuzme kontrolu nad svojom tvrtkom. Cary se suočava s moralnom dilemom kad ga Peter zaduži za provođenje politike tužilaštva.


Četvrtak, 02.03.2017. u 22:40h
Najava epizode:
Alicia se na sudu ponovno suočava s Louisom Canningom. Zbog nedavnih financijskih problema, prisiljena je razmotriti njegovu poslovnu ponudu. Diane se ponovno susreće s tajanstvenim Jackom Copelandom.