Nedjeljom u 22:50h;

 

Deset Emmyja, niz nominacija i odli─Źne kritike dovoljno govore o kvaliteti, ali nisu izostale ni pohvale publike koja je iz sezone u sezonu rasla.  Prisutnost u medijima i na društvenim mre┼żama svrstava je me─Ĺu najve─çe TV fenomene u istoriji koji iz godine u godinu iznova dokazuju da istinsku kvalitetu ameri─Źke filmske produkcije sve rje─Ĺe pronalazimo na velikom platnu, a sve ─Źeš─çe na malim ekranima.

Radnja se odvija u Albuquerqueju u saveznoj dr┼żavi Novom Meksiku a vrti se oko sredovje─Źnog profesora hemije Waltera Whitea, koji dozna kako ima rak plu─ça, te mu preostaje godina dana ┼żivota, te se upušta u kriminalne radnje.

Suo─Źen s hroni─Źnim nedostatkom love, nezanimljivim ┼żivotom Amerikanca ni┼żeg srednjeg ekonomskog soja, teškim slu─Źajem krize srednjih godina i skorom smr─çu od raka plu─ça, Walter H. White kre─çe neo─Źekivanim putem kako bi osigurao svoju porodicu, trudnu suprugu i bolesnog sina. Kada ka┼żemo da u─Źitelj hemije za izlaz iz krize slo┼żi "biznis plan"koji uklju─Źuje kuhanje i dilanje metamfetamina, te udru┼żivanje s glupavim sitnim dilerom i bivšim u─Źenikom Jessejem Pinkmanom stvari postaju zanimljive.

 

Svaka epizoda nudi nam barem jednu legendarnu scenu, jednu od onih koje ─çe se dugo prepri─Źavati gotovo poput zgode iz vlastita ┼żivota.

┼Żanr: drama ;
Glumci:Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito
Jonathan Banks ;
Producent: Vince Gilligan ;
 

Nedjelja, 22.01.2017. u 22:50

Najava epizode:

Iako Jesse misli da je izvukao ┼żivu glavu nakon što su mu uništili kamper, shva─ça da je njegovo olakšanje kratkog vijeka kad se Hank pojavi u njegovoj ku─çi, koji ostavlja Jesseja krvavog i pretu─Źenog. Nakon toga je prisiljen tra┼żiti savjet odvjetnika. Jesse je u bolnici i Saul mu govori da napad sigurno ne─çe biti ka┼żnjen. Nakon toga pojavljuje se Walt i ispri─Źava mu se zbog svega što se dogodilo, no Jesse mu jasno daje do znanja da ─çe se osvetiti Hanku i njegovoj obitelji.