Nedjeljom u 22:50h;

 

Deset Emmyja, niz nominacija i odlične kritike dovoljno govore o kvaliteti, ali nisu izostale ni pohvale publike koja je iz sezone u sezonu rasla.  Prisutnost u medijima i na društvenim mrežama svrstava je među najveće TV fenomene u istoriji koji iz godine u godinu iznova dokazuju da istinsku kvalitetu američke filmske produkcije sve rjeđe pronalazimo na velikom platnu, a sve češće na malim ekranima.

Radnja se odvija u Albuquerqueju u saveznoj državi Novom Meksiku a vrti se oko sredovječnog profesora hemije Waltera Whitea, koji dozna kako ima rak pluća, te mu preostaje godina dana života, te se upušta u kriminalne radnje.

Suočen s hroničnim nedostatkom love, nezanimljivim životom Amerikanca nižeg srednjeg ekonomskog soja, teškim slučajem krize srednjih godina i skorom smrću od raka pluća, Walter H. White kreće neočekivanim putem kako bi osigurao svoju porodicu, trudnu suprugu i bolesnog sina. Kada kažemo da učitelj hemije za izlaz iz krize složi "biznis plan"koji uključuje kuhanje i dilanje metamfetamina, te udruživanje s glupavim sitnim dilerom i bivšim učenikom Jessejem Pinkmanom stvari postaju zanimljive.

 

Svaka epizoda nudi nam barem jednu legendarnu scenu, jednu od onih koje će se dugo prepričavati gotovo poput zgode iz vlastita života.

Žanr: drama ;
Glumci:Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito
Jonathan Banks ;
Producent: Vince Gilligan ;
 
 
 
 

Nedjelja, 05.03.2017. u 22:50
Najava epizode:
Nakon ubojstva dilera droge, Walt ima napet sastanak s Gusom, koji mu stavlja do znanja da je njegovo strpljenje dostiglo limit. Gus odluči Waltu dati novog pomoćnika, a ispostavi se da je to Gale. Stvari će se oteti kontroli!