Bomb Girls 

 

Radnja serije je smještena u 1940-e godine i donosi nam izuzetne priče o ženama koje su riskirale svoje živote radeći u tvornici Savezničkih snaga koje su se borile na europskom frontu.
U ovoj seriji zavirujemo u živote izvanrednih žena sa svih aspekata – vidimo ih kao suradnice, prijateljice i suparnice, i vidimo duboku promjenu koja je uslijedila kao posljedica slobode izvan doma i socijalnih restrikcija. Glavni likovi su: Lorna – nadzornica u tvornici čija su dva sina na frontu; Gladys – bogatašica koja počinje raditi u tvornici usprkos protivljenju roditelja; Kate – svećenikova kćer sa zlatnim glasom koja bježi od svog oca fundamentalista; Betty – brbljivica odgovorna za obuku djevojaka iz tvornice; Vera – čiji je život iz korijena promijenjen radom na traci za sklapanje; Edith – bespomoćna majka dvoje male djece te Marco – Talijan koji radi u tvornici jer mu je zabranjen ulazak u vojsku zbog njegovog porijekla.

 

Režija: Ken Girotti, Anne Wheeler, Adrienne Mitchell

Scenarij: Michael MacLennan, Adrienne Mitchell

Uloge: Meg Tilly, Jodi Balfour, Ali Liebert, Charlotte Hegele, Anastasia Phillips

 

 

Ponedjeljak, 25.06.2018. u 23:00h, (13)
Najava epizode:
Strašne vijesti sa područja Dieppea elektrificiraju naciju. Istina stiže polagano i pogodit će sve žene u tvornici Victory na mnoge načine, osobno i neočekivano.


Utorak, 26.06.2018. u 23:00h, (14)
Najava epizode:
Nakon što pogledaju novi Hitchcockov film djevojke se nađu u vlastitom mraku. Suočavajući se sa neprijateljem na domaćem terenu, uviđaju kako je on mnogo bliže nego su one mislile.


Srijeda, 27.06.2018. u 23.00h (15)
Najava epizode:
Nametljivi novinar posjećuje tvornicu i malo zakuha stvari. Zbog svega Lorna će preispitati svoju ulogu na poslu. Kate se odlučuje za novi pristup glazbenoj karijeri. Zahvaljujući Cliffordu, Gladys uvidi i drugu stranu karaktera svoga oca.


Četvrtak, 28.06.2018. u 23.00h (16)
Najava epizode:
Lorna se osluči posvetiti plesu te sve zadivi svojim tehnikama. Kate i Ivan istražuju što ih čeka po pitanju zaruka, dok Betty nauči što to znači biti u vezi sa vojnikom u pravom smislu te riječi.


Petak, 29.06.2018. u 23:00h, (17)
Najava epizode:
Lorna planira večeru u čast Eugeneovog uspjeha u ratu, ali stvari se ne odviju po planu. Leon insistira da Kate pokaže svoj talent, ali ona govori da joj to više nije prioritet. Betty se suočava sa njemačkim zarobljenicima, koji joj daju do znanja kako neće moći zauvijek kriti pravi identitet. Betty ohrabruje Kate da nastavi sa svojim životom i pridruži se horu.


Nedjelja, 01.07.2018. u 22:10h, (18)
Najava epizode:
U zraku je dobro raspoloženje i dani proslava. Kate-ino vjenčanje se bliži, a nazire se i prva pobjeda Alijanse u El Alameinu. Međutim, uskoro se pojavljuju nove prijetnje koje bi mogle ugroziti status quo.

 

Bombgirls P1

BombGirls P2

BombGirls P3