Od ponedjeljka do petka u 18:00h

(Öyle bir geçer zaman ki)

 

Najgledanjija turska drama \"ALI\" najuspješnija je turska produkcija u sezoni 2010.-2011.g. Ovaj epitet zavrijedila je činjenicom da je oborila sve dosadašnje rekorde gledanosti u svim zemljama u kojima je emitovana. Zahvaljujući uspjehu ove, ali i ostalih serijskih izdanja koje potpisuju za proteklu sezonu, vlasnik TIMS produkcije, Timur Savci ostvario je veliku zaradu, što je njegovoj kući donijelo status najuspješnije produkcijske kuće u Turskoj.

I čime je to ova serija u tolikoj mjeri osvoijla srca publike?! Za sve vas koji se pitate, donosimo kratak sinopsis ove uspješne drame.

Godina 1967... Mornarski kapetan na dugim plovidbama, Ali Akarsu provodi dosta vremena daleko od svoje porodice. U međuvremenu se njegova supruga Cemile brine za njihovo četvero djece. Ona preuzima ulogu i oca i majke svojoj djeci dok je njen muž na putovanju. Jednog dana se Ali konačno vraća kući sa putovanja... Svi članovi porodice vjeruju da se glava kuće vraća, ali ne znaju da će im se životi promijeniti nakon njegovog povratka. Pojavljuje se njegova mračna strana, i nešto je jednostavno neobično u njegovom ponašanju. Cemile u Alijevom džepu pronalazi pismo koje će potaknuti niz događaja koji će preokrenuti život porodice Akarsu. Pismo će otkriti njegovu tajnu – ljubavnu aferu sa strankinjom. Da li će Cemile oprostiti mužu izdaju? Koga će Ali odabrati? Davno voljenu suprugu ili mladu ljubavnicu?

 

Glavne uloge: Erkan Petekaja, Ajca Bingol, Vilma Eles, Jildiz Cari Elteskoj, Aras Bulut Inemli, Farah Zejnel Abdulah, Emir Berke Zinedzdi

Narator: Taner Birsel

Režija: Zejnel Gunaj Tan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utorak, 17.01.2017. u 18:00 
Najava epizode:
Soner se vraća kući nakon previjanja rane. Bahar se uspaniči kad ugleda takvog Sonera. Sulejman naređuje svojim ljudima da nađu Metea. Mete na skrivenom mjestu čeka povoljan trenutak kako bi spasio Arifa. No iznenadan posjet mijenja sve planove. Tugrulu i njegovim ljudima naređeno je da premjeste svoje sjedište. Pušteni su svi koji su unutra bili zatvoreni. Mete iskorištava nastalu zbrku i ulazi po Arifa. Ibo je podnio zahtjev za rastavu od Mesude. Mesude će poludjeti kad to čuje i krenut će rješavati napola dovršen Džemilin posao otprije mnogo godina.
 
Srijeda, 18.01.2017. u 18:00
Najava epizode:
Osman želi ponovno otvoriti Arifovu trgovinu. Ajča mu nudi pomoć.Berin počinje raditi s Hakanom na zajedničkom projektu, čime će omesti njegovo često viđanje nasamo s Rujom. Hakan će uvidjeti da je Berin ljubomorna i to će mu se jako svidjeti. Bahar se odlučuje na pobačaj jer se boji Denizine reakcije. Seda, nakon što nije uspjela dobiti Bahar, sve objašnjava Soneru. Oboje kreće spriječiti Bahar prije negoli bude kasno.
 
Četvrtak, 19.01.2017. u 18:00
Najava epizode:
Ovaj je put Tugrul taj koji je zatočen i kojeg Mete sada muči. No Tugrul se opire tome da kaže Meteu gdje je Arif. Gospođi Hasefe je pozlilo dok je bila u parku sa Zehrom i to je sve preplašilo. Džemile je odmah potrčala majci nakon što je čula da joj je pozlilo, no nije ju zatekla samu. Pokraj Hasefe bio je još netko tko se zabrinuo. Hakan i Ruja moraju na poslovni put izvan Istanbula. I Berin im se pridružuje nakon što je razgovarala s majkom koja ju je poduprla da ode s njima.
 
Petak, 20.01.2017. u 18:00
Najava epizode:
Soner je postao vrlo napet nakon što je saznao da će biti otac te će prilikom rutinske kontrole kod liječnika otežavati i Bahar i liječnicima posao sve dok ne sazna da je sve u redu. Osman pak počinje pisati prve tekstove na svom pisaćem stroju. Prva će ih čitati Ajča. Caroline i Ibo počinju skupa raditi u uredu. No oboje ih u policijsku postaju odvodi policija s nalogom za njihovo uhićenje.
 
 
 
 

 

 

\"\"

 

 

 

\"\"

 

\"\"

 

\"\"