Od ponedjeljka do petka u 23:30h;
 
(The Good Wife)
 
U dramskoj seriji "Dobra žena" glavna glumica Alicia Florick (Julianna Margulies) tumači ulogu supruge i majke, koja nakon što joj suprug završi u zatvoru zbog slučaja političke korupcije i seksualnog skandala hrabro preuzima brigu o porodici. 
Nakon što joj suprug priredi veliko poniženje zbog otkrivanja političke korupcije i seksualnog skandala, Alicia Florick se vraća svojoj advokatskoj karijeri. Kao mlađa partnerka u prestižnoj advokatskoj kancelariji u Čikagu, ona se pridružuje svom dugogodišnjem prijatelju i kolegi sa fakulteta Vilu Gardneru. Kao partner u kancelariji, Vil sa zanimanjem prati kako će se Alicia snaći na poslu nakon trinaestogodišnjeg odsustva iz sudnice. Ona je zahvalna što joj je najbolja parničarka u kancelariji ponudila mentorstvo, ali uskoro otkriva da ponuda ima posebne uslove i da će do uspjeha ipak morati da dođe sama. 
 
Među mladim dvadesetogodišnjacima opsjednutima uspjehom Alicia upoznaje i svog glavnog konkurenta u borbi za mjesto punopravnog partnera – Kerija. Keri je na prvi pogled ljubazan, fin, ali je opsjednut položajem. Alicia saveznicu nalazi u Kalindi, nepokolebljivoj istražiteljki. Svakodnevno jačajući svoje samopouzdanje, ona postaje snažna žena sa karijerom koja želi svojoj porodici da nadomjesti sramotu koju je njen muž priredio. Četrnaestogodišnji Zak i trinaestogodišnja Grejs upoznaju mamu koja više nije samo dobra žena, već žena koja drži sudbinu u svojim rukama. 
 
 
Žanr: politička dramska serija (SAD)
Kreator:Robert King i Michelle King
Uloge:Julianna Margulies, Matt Czuchry, Archie Panjabi, Graham Phillips, Makenzie Vega, Alan Cumming, Josh Charles, Christine Baranski
 
 
 
 

Četvrtak, 27.04.2017. u 22:30h
Najava epizode:
Protiv tvrtke je podignuta tužba zbog seksualnog zlostavljanja, no iza nje stoje skriveni motivi. Bliži se odlazak Alicije i Caryja.


Ponedjeljak, 01.05.2017. u 22:30h
Najava epizode:
Diane saznaje za plan Caryja i Alicije da otvore svoj odvjetnički ured i otkriva to Willu. On bijesan odluči dati otkaz Aliciji i svim suradnicima u četvrtoj godini.


Utorak, 02.05.2017. u 22:30h
Najava epizode:
Alicia i Cary preuzmu slučaj koji je ranije vodila Diane. Will počinje s pokušajima sabotiranja njihovog ureda spriječivši ih da se usele u nove urede i odgađanjem predaje spisa klijenata.


Četvrtak, 04.05.2017. u 22:30h
Najava epizode:
Dok je u teškim finacijskim problemima, ured Florrick/Agos prima savjet od poznatog lica. Rastu sumnje da ih ured Lockhart/Gardner špijunira.