Od ponedjeljka do četvrtka u 22:30h;
 
(The Good Wife)
 
U dramskoj seriji "Dobra žena" glavna glumica Alicia Florick (Julianna Margulies) tumači ulogu supruge i majke, koja nakon što joj suprug završi u zatvoru zbog slučaja političke korupcije i seksualnog skandala hrabro preuzima brigu o porodici. 
Nakon što joj suprug priredi veliko poniženje zbog otkrivanja političke korupcije i seksualnog skandala, Alicia Florick se vraća svojoj advokatskoj karijeri. Kao mlađa partnerka u prestižnoj advokatskoj kancelariji u Čikagu, ona se pridružuje svom dugogodišnjem prijatelju i kolegi sa fakulteta Vilu Gardneru. Kao partner u kancelariji, Vil sa zanimanjem prati kako će se Alicia snaći na poslu nakon trinaestogodišnjeg odsustva iz sudnice. Ona je zahvalna što joj je najbolja parničarka u kancelariji ponudila mentorstvo, ali uskoro otkriva da ponuda ima posebne uslove i da će do uspjeha ipak morati da dođe sama. 
 
Među mladim dvadesetogodišnjacima opsjednutima uspjehom Alicia upoznaje i svog glavnog konkurenta u borbi za mjesto punopravnog partnera – Kerija. Keri je na prvi pogled ljubazan, fin, ali je opsjednut položajem. Alicia saveznicu nalazi u Kalindi, nepokolebljivoj istražiteljki. Svakodnevno jačajući svoje samopouzdanje, ona postaje snažna žena sa karijerom koja želi svojoj porodici da nadomjesti sramotu koju je njen muž priredio. Četrnaestogodišnji Zak i trinaestogodišnja Grejs upoznaju mamu koja više nije samo dobra žena, već žena koja drži sudbinu u svojim rukama. 
 
 
Žanr: pravosudno-politička serija (SAD)
Kreator:Robert King i Michelle King
Uloge:Julianna Margulies, Matt Czuchry, Archie Panjabi, Graham Phillips, Makenzie Vega, Alan Cumming, Josh Charles, Christine Baranski
 
 
 
 

Ponedjeljak, 27.03.2017. u 22:30h
Najava epizode:
Kad vojna časnica optuži civilnog suradnika za pokušaj silovanja u Afganistanu, Alicia pokušava dokazati da ga ne štiti zakon prema kojem vojnici ne smiju tužiti vojsku. Peter nailazi na novu zapreku na putu prema guvernerskom položaju.


Utorak, 28.03.2017. u 22:30h
Najava epizode:
Cary doživi neugodan susret s ocem kad on i Alicia otputuju u Washington zastupati komičarku koju tuže zbog nepriličnog ponašanja. Bivši klijent obraća se Aliciji za pomoć.


Srijeda, 29.03.2017. u 22:35h
Najava epizode:
Will Gardner dobiva potencijalno unosan slučaj, no sastanak u baru upućuje na to da je sudac pristran.


Četvrtak,30.03.2017. u 22:30h
Najava epizode:
Alicia i Diane zastupaju financijskog direktora čiji razgovori s mužem upućuju na pokušaj prevare države.