Nove nastavke serije "Dobra žena" u programu OBN TV možete pratiti  od ponedjeljka do četvrtka u 23:30h;
 
(The Good Wife)
 
U dramskoj seriji "Dobra žena" glavna glumica Alicia Florick (Julianna Margulies) tumači ulogu supruge i majke, koja nakon što joj suprug završi u zatvoru zbog slučaja političke korupcije i seksualnog skandala hrabro preuzima brigu o porodici. 
Nakon što joj suprug priredi veliko poniženje zbog otkrivanja političke korupcije i seksualnog skandala, Alicia Florick se vraća svojoj advokatskoj karijeri. Kao mlađa partnerka u prestižnoj advokatskoj kancelariji u Čikagu, ona se pridružuje svom dugogodišnjem prijatelju i kolegi sa fakulteta Vilu Gardneru. Kao partner u kancelariji, Vil sa zanimanjem prati kako će se Alicia snaći na poslu nakon trinaestogodišnjeg odsustva iz sudnice. Ona je zahvalna što joj je najbolja parničarka u kancelariji ponudila mentorstvo, ali uskoro otkriva da ponuda ima posebne uslove i da će do uspjeha ipak morati da dođe sama. 
 
Među mladim dvadesetogodišnjacima opsjednutima uspjehom Alicia upoznaje i svog glavnog konkurenta u borbi za mjesto punopravnog partnera – Kerija. Keri je na prvi pogled ljubazan, fin, ali je opsjednut položajem. Alicia saveznicu nalazi u Kalindi, nepokolebljivoj istražiteljki. Svakodnevno jačajući svoje samopouzdanje, ona postaje snažna žena sa karijerom koja želi svojoj porodici da nadomjesti sramotu koju je njen muž priredio. Četrnaestogodišnji Zak i trinaestogodišnja Grejs upoznaju mamu koja više nije samo dobra žena, već žena koja drži sudbinu u svojim rukama. 
 
 
Žanr: pravosudno-politička serija (SAD)
Kreator:Robert King i Michelle King
Uloge:Julianna Margulies, Matt Czuchry, Archie Panjabi, Graham Phillips, Makenzie Vega, Alan Cumming, Josh Charles, Christine Baranski