Od ponedjeljka do četvrtka u 21:50h, petkom u 23:00h
 
(Zlatni dvori)
 
 
Radnja serije smještena je na zlatnim ravnicama u samom srcu Slavonije. Okosnicu serije "Zlatni dvori" čini jaka ljubavna priča između Ane, koju utjelovljuje Katarina Baban i Petra kojeg utjelovljuje Matko Knešaurek.  
 
Ane je seoska djevojka koja na slavonskom gazdinstvu brine o konjima, a Petar mladi bogataš koji je pomalo vjetropirast, neodgovoran i zaveden sjajem vlastitog, porodičnog bogatstva, ali u dubini duše pošten i dobronamjeran.
 
Petar će iz ljubavi prema muzici ali i velikog prkosa prema ocu, prihvatiti opkladu da će Anu pretvoriti u muzičku zvijezdu. Između njih se od prvog susreta razvijaju snažne emocije, koje će ih oboje dovesti do krajnjeg cilja – ne samo pronalaska prave ljubavi, nego i upoznavanja samih sebe. Međutim, na tom putu postoji veliki broj prepreka na koje će tako neobičan par naići.
Ana živi na skromnom, ali lijepom imanju kojeg uglavnom sama održava. S njom živi otac Antun, dobronamjeran, ali nerealan čovjek čiji su ih potezi doveli u teško finansijsko stanje i djed Joza, poznati seoski šaljivdžija. Iako je nesposoban za rad i pomoć na imanju, Joza (Duško Valentić) je vesele naravi, vedra duha i voli svoju porodicu, takvu kakva jest. Iako joj ne može ništa pomoći, pomalo joj, nehotice, odmaže, jer voli popiti koju rakijicu više. Ana je od svoje majke, koja je otišla u inozemstvo ganjati (neuspješnu) karijeru pjevačice, naslijedila prelijep, iako neškolovan glas, no okolnosti majčinog odlaska su za nju obavijene velom tajne. Naime, njen otac nikada nije htio pričati o majci jer nije htio Ani kaljati uspomene. Ani je od majke ipak ostala jedna uspomena - pjesma koju pjeva svojim konjima, nesvjesna ljepote svoga glasa. Obzirom na to da nije imala majku u svojim formativnim godinama, iako lijepa, Ana je djevojka koja ne brine za svoj izgled, ponašanje, a moderna čuda, iako ih jest svjesna, nimalo ju ne zanimaju. Ana radi na imanju gazde Nikole (Robert Kurbaša), velikom i bogatom imanju koje se stalno širi otkupljujući napuštena ili propala seoska imanja unaokolo. To veliko imanje osim proizvodnje hrane bavi se i seoskim turizmom te organizacijom ekskluzivnih etno vjenčanja. Ana je nadaleko slavna po svojim kolačima i neumorno radi kolače za svadbe, krstitke, slavlja... 
 
Žanr: drama, Hrvatska (2016)
Glavne uloge:Katarina Baban, Matko Knešaurek, Ecija Ojdanić, Milan Štrljić
Reditelji: Goran Rukavina, Kristijan Milić, Danijel Pleić i Josip Žuvan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utorak, 17.01.2017. u 21:40h
Najava epizode: 
Ana provodi dan s nepoznatom ženom, ne znajući tko je ona. Ipak, njih dvije se zbliže i povjere jedna drugoj. Po povratku kući, Ana saznaje za ovrhu. Iako ju vijest pogodi, Ana vjeruje da će se nekako izvući. Nešto kasnije, Ana ponovo sreće tajanstvenu ženu. Kada ju Antun ugleda, zazove ju po imenu... Nera i dalje glumi trudnicu i prati Petra u stopu. Petru to nije drago, no ne može je se riješiti. I dok se Nera u restoranu opet sukobljava s Anom, Petar, nakon što je shvatio da Nikola stoji iza vandaliziranja njegovog auta, uruči Nikoli aneks ugovora kojim bi i on i Nikola bili teško penalizirani u slučaju odustajanja od projekta. Žana predbacuje Nikoli što ne pomaže Galovićima i taji im podatke o geotermalnom izvoru. Ni Nikoli nije svejedno kad vidi Antuna i sazna da su Galovići pred deložacijom. Zvonko i Holcer pak bave se organizacijom humanitarnog turnira u biljaru kako bi pomogli Galovićima. Uspiju nagovorit Vinka da im bude sponzor, ali i Nikolu da im ustupi stol za biljar.
 
Srijeda, 18.01.2017. u 21:40h
Najava epizode: 
Ana sazna da je nepoznata žena zapravo njena majka Vesna. Ona i Antun odbijaju svaki kontakt s njom, no Vesna je ipak sretna jer je napravila prvi korak. Optimistična je za dalje - samo treba biti strpljiva. Kata nagovara Anu da pruži majci šansu i razgovara s njom, no Ana ne želi. Vinko i Helena odlaze u Osijek potpisati Petru punomoć za prodaju vile. Vinko iskoristi priliku i kupi štap za bilijar te predano vježba za turnir na kojem će se natjecati i otkrije strast prema biljaru. Nera pokušava zadobiti Petrovu pažnju, ali bezuspješno. Kad nađe potencijalnog kupca za vilu, Petar ostavlja Neru u selu te sa Ivanom odlazi u Zagreb. Žana osmisli humanitarnu akciju „Selo za Galoviće“, koju oglašava putem „Zlatnog glasnika“, a koja pored turnira u biljaru uključuje i dobrotvornu večeru. Kada doznaju za akciju, Galovići su prvo posramljeni, a onda ganuti. Vesna čuje za novčane probleme Galovića i nudi Ani novac, ali Ana ga odbija.
 
Četvrtak, 19.01.2017. u 21:40h
Najava epizode:
Svi su se potrudili da humanitarna akcija uspije. Krenuo je turnir u biljaru. Uzbuđenom Vinku brzo splasne uzbuđenje - odmah ga iz natjecanja izbaci maestralni biljarist Marijan. Galovići su sretni što se selo ujedinilo za njih, ali ih dočeka hladan tuš kad saznaju da odmah moraju iseliti iz kuće, jer Antun nije primijetio dopis koji im je došao prije tjedan dana. Hvata ih panika, no ipak svi budu udomljeni: Ana kod Kate, Joza kod Holcera, Helena u ljetnikovcu, a Žana poziva Antuna kod Rakitića. Vesna čitavo vrijeme pokušava doprijeti do Ane, ali ona je i dalje tvrd orah. Irena, ljubomorna na Žanu jer svi hvale njenu organizaciju humanitarne akcije, zahtjeva da se donatorska večera održi kod Begovaca. Nakon prepirke sa Žanom, Domagoj im sugerira da problem riješe natjecanjem u potezanju kolca, staroj slavonskoj igri. Odlučna Irena pobjeđuje. Petar u Zagrebu pokušava prodati vilu Begovac. Martina dolazi u Zagreb i obavještava Petra da su Galovići izbačeni iz kuće. Petar odluči pomoći Ani te odmah prodaje vilu ispod cijene.
 
Petak, 20.01.2017. u 22:40h
Najava epizode:
Ivan i Vinko su ljuti jer je Petar prodao vilu ispod cijene. Petar želi novcem od prodaje zbrinuti Galoviće, ali ga Ana odbije. Razočarani Petar odluči oženiti Neru te moli Ivana da mu bude kum. Ana i Vesna zajedno rade tortu i nakratko se povežu, ali Ana nije spremna prijeći preko starih razočaranja. Kako bi ju oraspoložile, Kata i Martina vode ju u provod. Pridružuje im se i Vesna, koja osvoji simpatije djevojaka, ali ne i Ane. Žana i Irena žele jedna drugu pobijediti na licitaciji torti, ali ni jednoj ne uspije torta. Traže pomoć prvo od Kate, a zatim od Domagoja te se na kraju počupaju oko knjige recepata. Nastavlja se biljarski turnir. Nikola prijevarom dođe do polufinala, a Kata svojim prisustvom dekoncentira Zvonka te mu umalo izmakne polufinale. Vinko postane opsjednut golfom. Nagovara Petra, Nikolu i Ivana na izgradnju golf-terena, ali ga nitko ne shvaća ozbiljno.